God kväll på er alla!

Nu har vi verkligen haft några riktigt sköna sommardagar! Och vi har tagit vara på dem så mycket vi bara kunnat. 😀 Självklart genom sköna dagar på altanen, mysiga grillkvällar och ljumma kvällspromenader. Trots att det blåste ordentligt i början av veckan så har solen värmt och vi har haft turen att vinden tidvis legat på åt ”rätt” håll så vi har haft någorlunda vindstilla ute på vår uteplats.

Men förutom att njuta av solen hemma så har vi varit i väg varenda dag och tittat på olika grenar under SM-veckan här i Borås. Jag har tyvärr inte hunnit se allt jag velat, men det jag har varit på har varit jättekul.

***

***
Jag har nämligen haft två mål med mina dagar under SM-veckan. Inte bara att titta på de olika grenarna utan även att prova min kamera och mina objektiv på rörliga motiv, riktiga actionmotiv helst. Så därför har jag valt tävlingsgrenar efter både intresse och vad som är mest ”rörligt”. 🙂 Så i måndags tog mamma, jag och hundarna en promenad ner till Kolbränningen – eller Byttorpssjön i folkmun – och tittade på vattenskidåkning. 😀 Jättekul att titta på och ännu roligare att fota. Efter en stund kom även Håkan ner till sjön och fram emot eftermiddagen avslutade vi dagen med att köpa med oss riktigt goda matlådor med räksallad eller varmrökt lax med en supergod kall sås som dom hade till försäljning därnere, och åt hemma på vår altan. Det blåste ganska ordentligt då så vi tyckte det kändes lite trevligare att äta hemma där det var mer vindstilla.
***
På tisdagen hade jag först lite nagelfix hemma, men sen drog vi ner till Byttorpssjön igen, denna gången för att titta på Wakeboard. En blandning av vattenskidor och snowboard fast på vatten kan man kanske kalla det. 🙂 Den som är nyfiken på vad det är kan gå in på SM-veckans officiella hemsidas direktlänk här, för att läsa mer om det. 😀 Den här dagen var det Håkan och jag som gick ner och satt där i ett par timmar och njöt av det härliga vädret. Det blåste fortfarande en del men det var ändå varmt. Jag blev helt fascinerad av wakeboard! 😀 Det var sjukt coolt och grymt roligt att fota! Och ändå var det bara träning vi tittade på. Dom hade haft problem med att få upp några av grejerna, kabeln – linan som drog dem – eller ”kickarna” ute i vattnet, nåt av det. Så tävlingen blev uppskjuten till dagen därpå. Men för oss som aldrig sett wakeboard tidigare var det ändå jättekul att se! 🙂 På vägen hem träffade vi mamma som också hade tagit en sväng ner men stannat på andra sidan sjön och tittat, och vi gjorde sällskap hem. Runt 200 bilder fick jag med mig hem, ungefär lika många som under vattenskidåkningen dagen innan. 😛
***
***
Så eftersom tävlingarna blivit uppskjutna så gick vi så klart ner på onsdagen igen. 🙂 Nu var vädret ännu bättre och mamma och jag var nere redan strax efter 10 på förmiddagen. Det var redan stekhett i solen och tävlingarna var i full gång och vi hann se några åkare efter båt innan de gick över till kabel. Efter nån timme kom även Håkan ner och vi satt där nere vid sjön i nästan 3,5 timme den dagen. 🙂 Det var en väldigt publikvänlig tävlingsgren. En hel del av publiken var förstås vänner och anhöriga till de tävlande men det var mycket annat folk också i alla åldrar och stämningen var glad och jättetrevlig. Jag lyckades ta nästan 350 foton den här dagen, så något av dem borde jag väl ha lyckats med hoppas jag. 😛

***

Så var det torsdag, dagens morgon. 🙂 Syster yster och Saphira dök upp kl. 9 för att få nya naglar och ansade ögonbryn (ja, syrran alltså – inte Saphira.. 😛 ) och därefter kom mamma för samma behandling. Så jag hade några timmars riktigt pratig torsdagsförmiddag innan dom alla fortsatte hem till mamma för att färga hår m.m. Och då tog dom med sig Loxy som skulle få en lugn och skön dag hemma hos mor. För nu var det dags för en ny tävlingsgren. 😀

Idag var det nämligen motorsport som gällde. 🙂 Vid Himlabacken här i stan skulle dom ha Crosskart backe, MC backe solo och sidovagn och rally/rallycross backe. Först hade vi tänkt cykla dit men så tog vi bilen i stället. Det var en liten promenad genom skogen från parkeringen men det var det definitivt värt trots värmen. Jag var nämligen ganska varmt klädd i jeans eftersom jag visste att vi skulle sitta i skogen och jag var inte så pigg på fästingar och dylikt. 😛 Och här kunde man komma och tala om mycket folk! Jisses! Det var först och främst ett ett område fyllt till bredden med husbilar, husvagnar och framför allt – alla depåer. Där fanns cafétält med fika och stora stekbord där dom stod och stekte hamburgare och en del läckra hojar och hotrods. Det var ganska mycket folk där och en läktare var även uppsatt. Där nere var också starten.

***

***

Men därifrån gick man uppför en grymt brant stig upp till övre delen av banan där det också fanns café, hamburgare mm. Och där fanns också folket! En läktare var uppsatt men tog bara en bråkdel av publiken. De flesta satt utspridda i skogen. 😀

Så det blev ytterligare några timmar ute i solen, denna gången i en het och dammig skog i stället för vid en het men blåsig sjö. 😛 Den här dagen kom jag hem med inte mindre än 418 foton på minneskortet! Så nu har jag en hel del bilder att gå igenom när vädret blivit sämre. Jag hade egentligen tänkt mig en sväng till Alideberg och simarenan också för att titta på och fota finalen av simhoppen. Men jag hann bara inte. Tiden bara rusade iväg på Himlabacken. Men det hade varit kul att fota några simhopp också. Någon annan gång kanske. 🙂 Men nu är det slut på SM-veckan för min del. I morgon åker jag till Danmark med min syster Nicole och Saphira. Men det ska å andra sidan bli väldigt roligt det också även om inte kameran får följa med på den turen. Lilleman får stanna hemma hos husse under dagen.

***

Så man kan väl säga att jag har haft en väldigt intensiv och upplevelserik vecka och därför har även bloggen fått stå still några dagar. Jag har helt enkelt bara brunnit av i soffan på kvällarna, totalt utslagen. 😛 Men till helgen ska det bli regn har jag hört. Inte för att jag hoppas på det, jag hoppas snarare att dom har fel som vanligt. 😉 Men om det skulle stämma så blir det fotogenomgång då. Och så kommer det upp lite bilder efter hand.

Hoppas ni också haft en skön vecka och kunnat njuta av vädret! Nu ska jag hoppa i säng. Klockan är inte mer än tio men jag borde sovit för länge sen. Min syster hämtar mig redan sex i morgon bitti.

Sov så gott alla och på återseende.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 6th juli 2017
Filled Under: Allmänt