50971F62-02AA-4F86-B288-1FCA7EDF4C3A

Hej på er alla sol- och värmeälskare, och alla andra också förstås! ?

Men det är nog ändå vi förstnämnda som är lyckligast just nu. Och även om jag lider med er som avskyr värmen så tycker jag nog ändå att det är lite vår tur nu, efter denna hemskelånga, kalla och toksnöiga vinter. Efter den förtjänar vi högsommar i maj. ?

Visst är det jobbigt om man inte tål sol och värme, det får jag höra från folk dagligen, men det finns massor av saker olika personer inte tål men ändå måste anpassa sig till. Saker som ändå skulle kunna ändras på.  Till exempel så blir jag otroligt dålig när människor har starka parfymer på sig på offentliga ställen där det blir instängt, tex på en buss. Men jag måste åka buss ändå, och ingen verkar ha några planer på att förbjuda parfymer på bussar. Solen och värmen kan ingen annan göra så mycket åt tyvärr. Inte heller den hemska vintern som vi värmeälskare gärna hade sluppit. ? Höjden av märkligt klagomål måste väl ändå ha varit när GT skrev i förra veckan om folk som ringt kommunen och klagat på att det var för lite vatten på badstranden, var det inte på Öckerö? Hur som helst, kommunen svarade vänligt att det tyvärr låg över deras förmåga att påverka vattenmängden i havet…. ? Haha!?

Kanske dags att sluta klaga på allt, vare sig det handlar om kyla eller värme, och bara acceptera att det är så det är just nu. Ingen tvingar ju någon att gilla läget. ? Själv får jag tillbringa dessa soliga dagar mestadels  under ett parasoll för att undvika migränanfall, men lika njutbart är det ändå  (dock, med risk för att låta gnällig och klagande…?…getingarna hade jag faktiskt klarat mig utan..) Men det är som det är… ?

***

702E2C61-DED3-486B-9828-5A30C6726859

***

Det har varit en lång, varm och intensiv vecka. ?

Tillsammans med den ljuvliga värmen kom min syster Therese med familj hit och hälsade på, och vi fick en efterlängtad stund med dem och i allafall två av deras tre fina pojkar. De två som precis fyllt år och som skulle hit och få firas och shoppa. ? Men en liten stunds umgänge över ett kaffebord känns aldrig tillräckligt! Jag vill kramas och skvallra mer med min mellansyster! ❤️

Men det var i allafall underbart att få se dem, och förhoppningsvis bjuder sommaren på fler turer åt båda håll om vädret håller i sig. ?

***

CC31E94B-6082-45BB-83A8-B7826FAD83D1

 ***

Dagen därpå var det Mors dag och vi tog med mamma ut till ett litet minitågsällskap här i Borås. Fikade, umgicks och bara njöt av att det faktiskt går att göra såna här utomhusaktiviteter nu utan att allt regnar bort.

***

76B74AC0-0A3B-41B1-95DB-DB34CAEF6D6D

***

Loxy var med förstås, och fick sin del av vaniljglassen. ?

***

9167EDDD-264A-4B91-86DF-5EDC1B6EF79F

Därefter var förstås Loxy med även när vi tog en sväng ut till Solviken för lite bad och fika. Men eftersom Solvikens badplats inte öppnar förän i mitten av juni så blev det mest lite mysande på filtarna i solen eller skuggan – var och en efter sitt behov. ?

Därefter åkte vi in till Fristad och tog oss en cafe latte, dricka, glass och kaka och varvade ner lite efter vår ansträngande solstund i Solvik. ?

***

17C2C070-19EA-4F17-A1CD-2DB102EA5BEE

I går var det så dags för systerkväll på stan. ? Vi skulle till väldens bästa Salong Karma på deras Afterwork som dom anordnat och bjudit in till. Eftersom både Nicole och jag älskar att bara vistas på detta trevliga och mysiga ställe så var vi ju inte sena att lista oss.

Och det var en riktigt rolig tillställning dom dragit ihop! ? Mycket folk, glada tjejer och killar i ”Karma crew” ?, tävlingar, erbjudanden, rabatterade priser på sortimentet, bar med dricka och tilltugg, discjockey och generösa goodiebags! Såå himla kul och trevligt! ?

Mer bilder och videoklipp ifrån Karmas AW finns på Instagram, #afterwork_karma

***

3628AEB2-37FF-4109-9FA3-04C23D62A545 Efter Karmas AW följde Nicole och jag hennes dotter med kompis till biografen och strosade sedan runt på Italienska marknaden som pågick i stan. ?

Självklart ramlade syrran in på BikBok och kom ut därifrån några minuter senare med en kasse under armen. Vad annars liksom…??

***

485602E5-53E0-4FEB-9318-3F1B6F96A8C3

Och så var det dags för lite ätbart på Cafe Viskan. ?

Mysiga Viskan som är det mest perfekta ställe att sitta på en underbar kväll som denna. Syrran valde sin vanliga Ceasarsallad medan jag slog på stort och unnade mig PASTA. ? En krämig kycklingpasta med svamp och massa annat gott. Åh, deras pastarätter är gudomliga! Tur att syrran släpat med mig på gymmet typ varje dag den här veckan. Dessutom ligger jag på ett kraftigt kaloriunderskott den här veckan efter en hemsk magsjuka i måndags eller tisdags eller nåt, så jag behövde nog lite energi. ?

***

B29ABE86-FC76-48DC-822D-99164685FA52

***

Jaha, sen var det bara att ta sig hemåt efter vår lilla mysiga stadsrunda. ?

Tack till Salong Karma för ett jättetrevligt ordnat event och tack till Klinik Villastan för ett intressant och upplysande samtal. ?

Och tack Syster Yster för en supermysig kväll, som såklart fortsatte sedan, med galna skrattattacker på altanen innan vi äntligen drog oss i säng. ?

***

444B58C3-BDE7-4E5F-8AF7-99313A6CEDCF

***

Efter den tidiga morgonpromenaden och fixade fransar på syrran så har Loxy och jag tillbringat lördagen såhär…nära varandra, tvärsovandes, i varsin baden baden-stol under vårt jätteparasoll ?

Hoppas ni har haft en underbar dag! ?

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 2nd juni 2018
Filled Under: Allmänt