DD7CA843-CDB8-4B5B-8F68-498E49976F0F

Hej pÄ er alla!

En underbar sak med den hĂ€r Ă„rstiden Ă€r att naturen bjuder sĂ„ sĂ„ enormt mycket gott frĂ„n sitt eget skafferi. 😍 Antingen gĂ„r man ut i skog och mark, eller i frukttrĂ€dgĂ„rdar om man har möjlighet, och njuter av det som vĂ„r vackra natur har att erbjuda.

Men har man inte möjlighet till det eller kanske inte har tillgĂ„ng till sjĂ€lvplock, sĂ„ Ă€r sĂ€songens rotfrukter och grönsaker vĂ€ldigt billiga i matbutiken just nu. Jag köpte bland annat flera kilo morötter och lika mycket rödbetor till det fantastiska priset av 2,80 kronor/kilot. Det blev vÀÀÀldigt mycket rotfrukter. 😂🙈

SĂ„ jag satt igĂ„ng med rödbetskok hĂ€rom dagen. Min kĂ€re norrlĂ€ndske make Ă€r van vid en delikatess som jag hĂ€r nere i mina vĂ€stligare trakter aldrig hört talas om, nĂ€mligen hemmanykokta, skivade och ljumma rödbetor pĂ„ hĂ„rt tunnbröd med smör.  😊 Och varje gĂ„ng Ă€r det lika roligt att glĂ€dja honom genom att bjuda honom pĂ„ en liten kulinarisk nostalgitripp. 😍

MĂ„nga Ă€r lite rĂ€dda för att koka rödbetor eftersom dom inte gĂ€rna vill vara illröda om hĂ€nderna ett par veckor framöver..😄 Men riktigt sĂ„ illa Ă€r det faktiskt inte. Man fĂ„r vara lite försiktig med klĂ€der och yter som suger Ă„t sig, och vill man vara extra försiktig sĂ„ anvĂ€nder man tunna handskar. Men det gjorde inte jag och jag klarade mig utmĂ€rkt utan röda missfĂ€rgningar pĂ„ hĂ€nderna. 😊

***

A6E2CD7F-24F8-441A-9BA6-D32CA0E9528C

***

SĂ„ utav alla dessa rödbetor blev det bĂ„de kokta som pĂ„lĂ€gg till ”norrlĂ€nningen” 😉 och inlagda. En jĂ€tteburk till maken och mig, och en inte sĂ„ liten burk heller till min Ă€lskade mamma, som gav mig toppoĂ€ng för dem. Tack finaste mamsen!đŸ˜˜â€ïž

HĂ€r kommer receptet pĂ„ den inlĂ€ggning jag valde. Dock brukar jag koka mina lite lĂ€ngre Ă€n recepten sĂ€ger. Jag gillar inte rotfrukter nĂ€r dom Ă€r allt för ”al dente”. Jag delar upp stora och smĂ„ i olika kastruller och sen hĂ„ller jag noggrann koll med en sticka. Det brukar bli allra bĂ€st.

***

21B96F46-CCDE-4890-BEED-40FB860FA4E9 

10742567-57B4-4A93-9936-FAA446C262A8

SjÀlv valde jag att för första gÄngen smaksÀtta de inlagda rödbetorna med ingefÀra, vilket verkligen blev jÀttegott! 

Lycka till med din inlÀggning! 

Nu ska jag förbereda middagen och sen Ă€r det dags för lite Maria Wern ikvĂ€ll. 😊

PÄ Äterseende alla! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Posted by Cherlindrea
Dated: 27th september 2018
Filled Under: AllmÀnt