Allmänt

En solig och lugn lördag…

lordagsmys1

***

Hej på er alla!

Vilken underbar lördag vi fick idag! Solig och varm. 🙂

Men jag inte helt frisk än så någon dag på skjutbanan orkade jag inte med tyvärr. Min käre make fick åka själv, och han fick dessutom träffa min barndomsvän som jag hade sett fram såå mycket emot att träffa idag. Vi har inte setts på massor av år och det hade varit så himla roligt! Men det kommer fler tillfällen som tur är. 🙂 Vi bor trots allt inte så långt ifrån varandra. 

***

Själv har jag tillbringat större delen av dagen i horisontellt läge. 😉 Jag är helt klart på bättringsvägen men är fortfarande väldigt trött och orkeslös. Så jag har läst, lyssnat på ljudbok, kikat på roliga pysselidéer till sensommaren och höstens trädgård och entré på Pinterest och gosat med Loxy såklart. 🙂 Han är lite kräsen numera på äldre dagar, så det gäller att alltid hitta något som man kan förgylla hans tråkiga torrfoder med. Ja, jag tycker det är helt okej att skämma bort honom med det nu när han är 14,5 år. 🙂 

***

bullar1

***

Så idag har jag stått och stekt pyttesmå köttfärspuckar till honom, helt utan kryddor, lök, salt, eller andra tillsatser såklart. Bara ren köttfärs. Han tycker om den rå också men hans mage klarar inte av råfoder, så det här funkar mycket bättre för min gamle gubbe. 🙂 Och han älskar det verkligen! <3 

***

Till oss människor blev det fisk och skaldjurssoppa till middag idag, och så snodde jag ihop en liten mini-äppelpaj med smuldeg och hemmagjord vaniljsås till gubben och mig. Lite lördagslyx! 😀 

***

lille1

***

Lilleman låg på en filt på altangolvet och njöt av den oväntade solen och värmen medan jag bakade. (För er som inte vet och undrar så har Loxy fått svamp mellan tårna som vi behandlar honom för just nu, och hans lilla tossa är till för att förhindra att han kliar och biter sönder tassen. 🙂 )

Hela vår altan är ju nerpackad eftersom det pågår uppfräschning av våra fasader just nu, så vi kan inte utnyttja uteplatsen för alla byggställningar runt husen. Men så här på helgerna när dom inte jobbar så kan man i allafall dra fram några stolar. Det största nackdelen med sensommaren är dock det största gisslet i mitt liv tror jag – alla getingar med dödsångest! Dom beter sig som rabiata galningar och jag kan knappt vara ute så länge solen är uppe. Attans odjur! Och så är man ju hela tiden rädd att Loxy ska bli stucken. Samma visa var eviga år vid den här tiden… 

Man får helt enkelt hitta på andra trevliga saker att göra för att utnyttja vädret. 🙂 Och även för en sjukling som jag så piggar solen upp och man blir gladare när man ser den genom sovrumsfönstren i stället för ett ständigt strilande ösregn. 

🙂 

Nu ska jag ta en liten vilopaus igen innan jag flyttar ut i soffan och umgås med min käre make framför nån spännande serie, lite lördagsgott och med Loxy mellan oss. 🙂 

Ha en härlig lördagskväll alla!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...