E3597B9B-3C33-4AFA-9027-6E7E132755C5God morgon på er denna soliga tisdag! ?☀️

Jaha, då börjar jag äntligen återhämta mig lite och klarar av att blogga om den underbara lördagen vi hade i helgen. ?

För tredje gången har jag varit ute och ridit hos Paula i Björketorp på hennes underbara islandshästar. Den här gången var jag där med min yngsta syster Nicole och vi gav oss på en riktig långtur på sammanlagt 6 timmar inklusive grillunch vid en sjö.
***

1D465E03-3DAE-4F6C-974E-B8AEC27C1851 ***

För en gångs skull tog jag inte så jättemycket foton själv, men några med mobilen blev det ju förstås. Annars är det lite blandade bilder här i inlägget, tagna av både Paula och Madde, som jag har fått låna. ?

När vi red genom dessa vackra lantliga områden, genom trolska skogar och med underbar utsikt över ängar och åsar så saknade jag verkligen min kamera. Men å andra sidan så hade den varit en aning klumpig på hästryggen. Så i stället fick jag slappna av och njuta av omgivningarna i realtid i stället för att som nästan alltid – uppleva allt genom kameralinsen och efteråt när man tittar igenom alla bilder. Det finns en fördel med det också. ?

***

EE89E53E-C030-4685-BC15-8242B15136E8 ***

Efter ca 3 timmars fantastisk ritt kom vi fram till ett mysigt rastställe vid en sjö där grillen för vår lunch redan var förberedd och där hästarna kunde släppas i små rasthagar. Det hade regnat den sista biten fram till raststället och en liten stund stod vi lite handfallna i vätan allihopa. ? Men sen upphörde regnet, solen tittade fram och det stod som ett ångmoln runt hästarna i hagarna. (..och runt min syster när hon fick av sig sina blöta kläder…?)

***

9E969F9F-F4A7-4247-9198-E978849F6EEA***

En härlig mat och vattenpaus även för de underbara duktiga och mysiga små islänningarna. ?

***

 7D373C05-15D1-4FD3-B91F-5F8F9A99A053***

Och så utfodring av hungriga och glada ryttare som smaskade på hamburgare, korv och kaffe och det är inte klokt vad gott mat smakar så där mitt ute i naturen när man är lite trött och hungrig. ?

***

CBC70095-71AC-4042-A6DE-333C06753BDF
***

 Efter maten var det dags att fortsätta ritten och regnet höll sig snällt undan. Det blev flera härliga tölt och galoppsträckor men även långa mysiga skrittsträckor på vackra skogsstigar, småpratande med de andra deltagarna och med lillasyster förstås.
Min tanke var att lägga upp ett par videoklipp här också men jag lyckas inte lägga in något annat än textlänkar till videoklippen så jag ska lura lite på det och försöka få in det senare. ?

***

Det var i allafall en helt underbar dag, trots att jag tyvärr fick ordentligt ont i framför allt ben, knän och höfter. Men det är ju den smällen man får ta när man har en värkproblematik och jag vet ju redan innan att det kommer att bli så. Och trots smärtorna så gick det riktigt bra. ? Det var egentligen bara sista dryga halvtimmen som var lite tuff att hänga med i, speciellt nedför när mycket press lades på knän och höfter. Och den episka avsittningen då, när jag helt enkelt bara inte fick med mig högerbenet över hästryggen, blev hängande över stackars Tritlas hals och hon helt sonika bestämde sig för att hjälpa hösäcken hon hade hängande på ryggen, och skakade av mig. Haha!!?? Jag rasade av och blev liggande på rygg vid hennes hovar men snälla Tritla gjorde absolut ingenting, bara stod där helt lugnt och undrade förmodligen var det var för idiot hon dragit runt på hela dagen. ??

***

 Hur som helst så slog jag mig ingenting i fallet utan det var mer lederna och ovana muskler som tagit stryk under ridningen. Träningsvärk är ju inget att gnälla om men två dagar har jag fått tillbringa i horisontellt läge i soffan efter denna härliga dag på grund av ledvärk. Men nu börjar jag äntligen komma på fötter igen och så fort jag är någorlunda smärtfri ska vi ut igen, syrran och jag. Kanske ett par lite kortare turer först så man blir lite varmare i sadeln. ? För hur ont det än gör efteråt så är det värt varje sekund av smärta. För så underbara är de här uteritterna på dessa ljuvliga, pigga och glada små islandshästarna! ?

 Och för er som är nyfikna och också vill prova på att rida islandshäst så hittar ni all info om uteritter, lektioner, ridläger, priser mm här på Paulas Islandshästar.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 5th maj 2020
Filled Under: Allmänt