God kväll på er!
Hoppas ni har haft en härlig dag i vintersolen! 😍 Det har verkligen varit ett fantastiskt väder idag, perfekt för att träffas ute! Och det märks, både när man är ute själv och på sociala medier. Jag har aldrig sett så många ute på isarna runt om i stan någon vinter. Själva har vi inte träffats ute idag men kanske i morgon en stund, på Alla 💗-ans dag. I morgon ska det ju dessutom bli ännu mildare väder. Då ska kameran få följa med ut igen men idag fick det bli ett par gamla bilder från en annan vacker vinterdag. Det har visserligen varit en ovanligt kall vinter men även många fantastisk vackra dagar och vi har varit ute mer än vanligt denna vinter. Men det har väl även att göra med att man inte umgås inomhus nu. I vanliga fall skulle man nog ha suttit inne och kurat i denna kylan.
Själv har jag suttit vid datorn en stor del av dagen och arbetat med friläggning av en bild på min kusin och hans son. En bild som jag tog inne på Ica Maxi med inte en alltför rolig bakgrund, så jag tyckte att den borde få en lite finare sådan. 😊
Jag håller på att arbeta mig igenom Moderskeppets kurser i Photoshop just nu så det här var ett perfekt övningsobjekt.
Men nu över till dagens middagsrecept som var min absoluta favoriträtt när jag var liten. Åhh, vad jag älskade när mamma lagade detta. 😍
Nu har jag lyckats riktigt bra att göra det själv ett par gånger så jag tyckte det var dags att dela med mig av receptet. Om inte annat så har jag det själv i min egen lilla receptbank här på bloggen för framtida bruk. 🤗
Till denna supergoda kycklingragu för 2 personer behöver du:
***
2 kycklingbröstfiléer
vatten så det täcker kycklingen
5 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 morot skuren i slantar
1 liten bit purjolök, strimlad
1 hönsbuljongtärning
Salt, 2 tsk per liter vatten
***
CURRYSÅS
2 msk smör
1,5 tsk curry
0,5 dl vetemjöl
4 dl kycklingbuljong
1,5 dl grädde
salt & peppar
Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i vatten så dom täcks och lägg i övriga ingredienser. Häll i salt, 2 tsk per liter vatten. Koka kycklingen i ca 30-45 minuter. Se till att den täcks av vatten hela tiden. Kontrollera att kycklingen är helt färdig.
Tag upp kycklingen och lägg den på en skärbräda. Finfördela köttet i tunna strimlor. Sila kokvattnet och spara 4 dl.
Smält smöret i en gryta och låt curryn fräsa med nån minut. Vispa ner mjölet. Vispa ner kycklingbuljongen i omgångar och var noga så det inte blir några klumpar. Häll därefter på grädden och låt allt koka ihop på låg värme. Salta och peppra.
Vänd ner den strimlade kycklingen i currysåsen.
Låt kycklingen och såsen småputtra på låg värme i några minuter.
Servera kycklingragun med kokt ris och valfria grönsaker.
Den här kycklingrätten är så gudomligt god och busenkel att göra. Dessutom passar den perfekt för både barn och vuxna. Vill man ha lite mer sting i den så går det alldeles utmärkt att efterkrydda med lite mer curry och peppar. Jag brukar försöka hålla mina portioner lagom och inte överäta men när jag får den här på tallriken framför mig har jag verkligen inga hämningar. 🙈Det betyder att jag har legat i matkoma på soffan större delen av kvällen. 😅
Men nu ska jag leta igenom Netflix och Disney Star efter nån bra lördagsfilm och sen blir det myslördsg här. I morgon kommer lite fler recept, på cupcakes och på smörgåstårtan jag tänkte bjuda maken på denna Alla ❤️-ans dag. 😊
Ha en jättefin lördagskväll alla!