Allmänt

Mördagsniglar, åska och airpods!🤗

3B45DE62-1F0F-4577-92F2-7750AB6155A3

God middag alla!🤗

Jaha, vad har alla haft för sig denna varma och härliga sommarhelg? 😍

Det har nästan varit lite väl varmt stundvis, även om jag vanligtvis inte är den som klagar på värme. Men igår blev Lotus lite hängig, med all säkerhet på grund av värmen och den höga luftfuktigheten, så det var en nervös stund innan jag märkte att han började piggna till. Han blev slö och dreglade och med Loxys värmeslag i minne så misstänkte jag direkt att det var nåt liknande. Han blev bättre så fort jag kylt ner honom lite försiktigt och han fått vila i lugn och ro uppe i soffan i vardagsrummet en stund. Men med tanke på att Lotus är helt hopplös på att äta allt han kommer över, ätbart som icke ätbart, så var även det en tanke som slog oss, att han fått i sig något olämpligt. Paddor är ju till exempel en sån sak som dom kan bli förgiftade och dregla av, och det var ju inte längesen han hittade en padda här i trädgården.
Nåväl, idag verkar han helt okej igen även om vi håller honom under uppsikt såklart. ❤️
***

Själv har jag njutit av värmen de här dagarna, dock med en allestädes närvarande huvudvärk. 🙄 Och det beror väl troligtvis på att det legat åska i luften av och till i flera dagar. Trots att den brutit ut under nätterna så har det byggts upp för ny åska dagen därpå. Och det där är något jag varit känslig för ända sedan jag var liten. Det är liksom bara att acceptera läget, även om man inte direkt måste gilla det. 🤪

 35A9D80D-43F1-4344-A633-43F4AF99462E

Något som gjort mig fullkomligt galen den sista tiden är alla dessa avskyvärda mördarsniglar, eller spanska skogssniglar som dom ju egentligen heter. Jag började tidigt i våras med att driva upp dahliaknölar inne i köket och dom har vuxit till sig så himla fint. Nu har det äntligen kommit blomknoppar och en av dom har till och med slagit ut. Då kommer dom där förbaskade sniglarna och fullkomligt skövlar landen! 🤬 Jag är verkligen en djurvän men dom här klarar jag bara inte av! Jag har ingen lust att plåga dom till döds med ohumana metoder, jag vill bara bli av med dom! Hittills har dom bara tagit blad på mina egenuppdrivna dahlior men plantorna som jag köpt och satt ner är det inte mycket kvar av. Först gick blommorna, sen bladen och nu går stammarna precis nere vid jorden en efter en. Jag blir tokig!! Så igår fick jag hjälp av min fina make som drog koppartråd runt plantorna och idag ska jag ordna med ölfällor och se om det hjälper. Gör det inte det så får det bli nån form av antisnigelmedel eller nötskal som tydligen ska vara obehagligt för dom att krypa på.
Alla mina krukor med penséer gick på komposten igår, när jag upptäckte att resterna av dom blivit perfekta bon till sniglarna under dagtid. Så nu håller jag tummarna för att mina nya petunior klarar sig uppe i sina höga krukor. Jag ska dra massor av koppartråd runt dom för säkerhets skull. 😈

Men jag misstänker att det är kört för i allafall ett par av mina dahlior tyvärr, eftersom dom är planterade på friland. Med all säkerhet allihopa eftersom sniglarna tydligen föredrar dahlior framför de flesta plantor. Tyvärr gör ju jag det också och jag är rädd att jag inte kan vinna det här kriget. 😕

***

 E7C3024A-A562-411D-9C3D-548385476DAE

Jag får glädja mig åt en annan sak jag köpte igår i stället, nämligen mina nya airpods. 😍

Jag har haft en tendens att bli åksjuk av alla mina tidigare hörlurar. 😂 Jag vet, det låter knäppt, men när dom täpper igen öronen på mig så påverkas väl balansnerven på nåt sätt så jag blir både yr och mår riktigt illa. Jag lyssnar ju på ljudbok typ 24/7 och går omkring överallt med boken på högtalare. Det ska bli såå skönt att slippa det nu. För dessa airpods har en funktion, transparens, som gör att jag inte påverkas på samma sätt alls och dom har ett fantastiskt ljud. Av det jag hittills hunnit testa dom så är jag verkligen supernöjd! 🤗

***

802C142D-2DBA-4D7D-97F3-79B72664756E

***

Nu fixar min älskade make med koppartråd åt mina blommor så jag ska ta och hjälpa honom med det. 🥰

Ha en fortsatt fin dag alla och på återseende!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...