Allmänt

Mulet idag..

För första gången sedan sommaren kom så var det lite kyligt i morse. Men när jag kastade en blick på termometern så var det faktiskt nästan 15+ så sååå himla kallt var det ju faktiskt inte. Man blir snabbt bortskämd och van vid värmen helt klart.

Men jag måste säga att jag inte begriper mig på SMHI nu för tiden. Jag vill i allafall minnas, att förr så stämde deras prognoser i allafall någorlunda. Sa dom sol så blev det sol, och spåddes det regn så kom det också, precis som man väntat. Men nu?

Det stämmer ju i princip aldrig! Att inte värmen och solen kom, som de hela tiden lovade, det började man ju vänja sig vid. Men det stämmer ju inte ens med regnet! I förra veckan

fick man höra både på tv, läsa i tidningen och på nätet, att det skulle regna på söndagen. Jaha, det var väl ganska okej efter dessa heta dagar. Naturen måste ju också få sitt. Men tror ni det kom något regn??

Nej, det kommer först på måndagen, säger SMHI.

Okej! Då håller vi koll så man hinner plocka ner blomlådorna på balkongen.

Tror ni det kom något regn??

Snälla nån?! Har de inga satellitbilder längre? Hur kan dom se ett regnoväder nalkas och räkna fel på flera dagar?

Igår slutade jag i allafall att tänka på regnet. Det får väl komma när det kommer. Jag har ändå inget speciellt inplanerat i veckan.

Tror ni inte på fasen att DÅ kommer det!! Mitt i natten, när jag naturligtvis inte plockat ner blomlådorna, som redan var vattenskadade sen förra regnovädret. Så när klockan var runt 4 i natt, (jag är inne i en sån där ”vaken-hela-natten”-period igen), så satte jag igång och ställa ner balkonglådor på golvet, klättra på stolar och plocka ner hängamplar, vika ihop mattor och ta in stolsdynor. Naturligtvis blåste det halv kuling här uppe på 5:e våningen så jag blev förstås dyngblöt. Jag slet som en galning och efter ca 10 minuter hade jag regnsäkrat balkongen. Då slutade det förstås regna… och det har inte regnat en droppe sedan dess!

Jag har funderat på det förr och nu kom ju tanken osökt upp igen. Undra om man kan stämma SMHI? För typ psykiskt lidande eller nåt sånt?

 

Men som vanligt finns det en sak som alltid glädjer mig och får mig på gott humör, oavsett vad som händer för övrigt.

Blommor! smiley

Dom står på köksbordet och sprider solsken trots den mulna dagen ute, och dom hamnade här genom en ren räddningsinsats från min sida. smiley När Håkan klippte mammas gräsmatta, (läs övervuxen åker) härom kvällen, så plockade jag denna underbara bukett med smörblommor som annars hade farit i småpartiklar i Håkans spår. Jag kommer inte ihåg exakt hur den var, men jag minns att jag läste på en broderad väggbonad en gång, en text som jag tyckte var så positiv och vacker. Kan det ha varit…;

Sol ute, Sol inne

Sol i hjärta, Sol i sinne

Så enkelt. Och ändå säger det så mycket.

Ha en underbar kväll alla glada bloggare, familj & vänner!smiley

 

//Indra – positiv trots allt. smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...