Allmänt

Morgonstädning

4a7da54150b80bfbfb7117df824d0356

Ja, sånt måste ju också göras då och då liksom. Och det är vad jag har ägnat den här morgonen åt. Och nu är jag totalt slut! Har jag dålig kondition eller? Ja, inte bara städning förresten. Jag var faktiskt iväg i till min läkare tidigt i morse också, smet i väg för att komma in på Öppen Mottagning eftersom jag bara hade några småfrågor jag ville ta upp, och det behöver jag ingen tid för. Bra att det där finns på morgonkvisten.
Men sen var det alltså städdags, som sagt. Jag måste verkligen införskaffa en enklare dammsugare! Den vi har väger typ 3 ton och tar fullkomligt knäcken på mig varenda gång jag ska dammsuga hela lägenheten. Hade jag bara orkat så hade jag hivat ut den genom balkongen för längesen, men jag orkar knappt lyfta den. *s*

Jaja, nu är det gjort i allafall. Det är rent och fräscht och doftar ljuvligt av citronajax i hela lägenheten. Hur trött jag än är efteråt så har jag ett barnsligt behov av att klappa mig själv på huvudet när jag är klar. 😉

stada384_94230a

Hur ofta städar du hemma? Alltså, inte bara håller efter utan drar över allting – med dammsugning, golvtvätt m.m. ? Vi har ju djur, så det borde nog göras ännu oftare här, men ett par gånger i veckan blir det nog i allafall, plus att dammsugaren åker fram lite då och då i mellanåt.

Nu ska jag varva ner med en kopp kaffe och kika igenom min mailbox och se vad som har hänt där sen igår. Ha en toppendag alla och på återseende! 🙂

 

tavlingsbild1

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(8) kommentarer

 1. säger:

  God morgon pigga du! Jodå, här städar jag i stort sätt varje fredag, dammar, tvättar golv, plockar osv. Annars är det plock varje dag. Däremot tar jag bara nedervåningen, barnen och Fredrik får ta uppe. Jag säger alltid ”jag stökar inte ner själv och ska heller inte städa själv”. Fast jag är en tvättstuga slav, tvättar, stryker det mesta och manglar alla lakanen. Lite får pojkarna här omkring göra;) Det blir lite annorlunda när jag börjar jobba igen men oftast samma schema. Hoppas ni har det bra i det gråa, så trist! Kramar

 2. säger:

  Vad duktig du är som städat på morgonen!! Vi har ju småbarn och hundar, städar nog för sällan. Men dammsuger ett par gånger i veckan iallafall. Whippethundarna är bra, de fäller knappt inget hår!

 3. Hej!

  Jag städar nog 1-2 ggr i veckan med dammsugning, tvättar golv mm. Men jag städar toaletten varannan dag och dammsuger i huset varje dag… Sen småplockar man ju lite hela tiden, när man ser att det finns.

  Jag är en sån där jobbig person som städar MASSOR och blir tokig om det är smutsigt å stökigt… Rätt jobbigt att behöva känna så, önskar att jag bara kunde strunta i att städa och göra som vanliga människor (ca 1 gång i veckan).

  KRAM på er

 4. Cherlindrea säger:

  Lori: Hmm..pigg och pigg..haha! Jag ställde klockan i morse för att komma iväg till läkaren, och var precis toktrött vid 12-tiden. *skratt*
  Låter bra med eran uppdelning. Det är ju nästan ett måste när man har ett stort hus, annars hade du ju knappt fått göra annat än att städa. Goa grabbar du har. 😀
  Kramar om!

 5. Cherlindrea säger:

  Ewa: Så Whippet fäller knappt, det hade jag ingen aning om. 😀 Det kan man ju inte säga om chihuahua i allafall. Inte om min i allafall. *skratt* Jag har en hel del svarta kläder… dumt val, har jag kommit på, med en crémefärgad hund. 😉
  Kramar!

 6. Cherlindrea säger:

  C: Oj, jag tycker jag känner igen det där. 😉 Min mamma har varit likadan i hela min uppväxt. Det har väl resulterat i att jag kanske är liiite slarvigare ibland tror jag. 😀 Men idag har hon faktiskt arbetat bort sin perfektionism, och mår mycket bättre utan den stressen. Så det är nog inte helt fel tror jag. Inte för att man behöver lägga av att städa helt, naturligtvis, men kanske slappna av en liten smula. 🙂
  Kramar om!

 7. säger:

  Min chi fäller rätt mycket hår också, vita på svarta strumpor. 😉

 8. Cherlindrea säger:

  Ewa: Ja, det där brukar gå i perioder med Loxy. Nu börjar väl snart vinterpälsfällningen och den är HEMSK! 😀 Undra om jag kan dammsuga honom..? *skratt*
  Kramen! 🙂

Kommentarer är stängda.