Allmänt

RSS? Feed? Flödesläsare? Jag blir galen!

galen

Nu har jag suttit halva kvällen igår, en stund i natt och hela morgonen idag och försökt att fatta det här med RSS-feed, flödesläsare, vad man ska välja och hur det fungerar. Jag har ju ett konto på Bloglovin men jag tycker inte riktigt att det uppfyller de kraven jag har fått för mig att jag har. *s* Jag vill slippa gå in på en sida och kolla.

 Alltså, jag har ”fått för mig” att det ska finnas nån typ av program eller RSS-läsare som man kan lägga som en ”knapp” i webläsarfönstret där man samlar sina prenumerationer och som ger ifrån sig ett ljud eller nåt annat tecken när någon av favvobloggarna har uppdaterats. Har jag fattat det här alldeles fel tro? Jag har kollat upp Google Reader idag, för det verkar vara många som använder det, men även där måste man ju öppna upp en sida som är full av massa olika funktioner. Bra funktioner dock, där man kan stjärnmärka de mest läsvärda inläggen osv, men jag vill som sagt ha nån liten genväg som talar om när det händer något, så jag kan kika in direkt om jag vill.

 

Just nu har jag bara klickat på RSS- eller Feedknappen (vad 17 den nu heter) uppe i webläsarfönstret på varje blogg och valt att prenumerera på feeden, och då har den lagt sig bland ”Feeds” under Favoritstjärnan i IE. Och det där trodde jag skulle vara en bra grej – typ kolla där om det har uppdaterats nåt. Men det verkar inte hända nånting i den där listan. Senaste uppdateringen i listan gjordes när jag lade in prenumerationen där, vissa för över ett dygn sedan. Uppdateringarna verkar alltså inte fungera som dom ska. Har jag missat något nånstans?

 

Så jag tar mer än gärna emot lite tips från er. Vad använder ni för läsare? För jag har märkt att jag dels missar en massa inlägg, dels har jag förstått att jag kommer spara en massa dötid om jag använder mig av det här i stället för att gå runt på alla favvobloggar flera gånger om dagen för att kolla ”manuellt” ifall dom är uppdaterade. Om det är någon som har den typen av läsare som jag är ute efter, (alltså med någon slags genväg i verktygsfältet i webläsaren) så får ni hemskt gärna tala om vad det är ni använder. (om det finns någon sådan då…*s*)  😀

 

Nu ska jag släppa det här så länge jag har några hårstrån kvar… *s*

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Se så, up med hakan och fortsätta att plugga. Jag räknar med ett fullt utlägg av hur allt går till när du har lärt dig hahaha. Jag är så lat ibland;)

  2. Cherlindrea säger:

    Lori: *Skratt* Tack för det! Nu känner jag mig ju inte det minsta pressad..lära mig för oss båda. Haha! 😉
    Nej, men jag ska nog lyckas knäcka det här om jag inte får nåt bra tips av nån. 😛

    Kramiz!

Kommentarer är stängda.