Allmänt

Okända websidor – åtkomst till datorn?

loxynatt8

 

Nu har jag betat av en stor del av allt som släpat efter under helgen, men jag har fortfarande en hel del kvar som jag inte hinner med ikväll. Klockan har blivit mer än jag trodde, något annat tog mer tid än jag hade räknat med. Jag har fått flera konstiga kommentarer i gamla inlägg på bloggen ifrån..ja, ifrån ryssland, om jag ska gå efter IP-adresser och även efter de bloggadresser som står i avsändaren. Men det är så underliga kommentarer, och den sista gjorde mig riktigt illa till mods. Hur är det egentligen? Är det någon som vet hur mycket man kan råka ut för bara genom att gå in på en websida?

 

Saken är nämligen den att jag har undvikit att följa länkarna, men ändå svarat på kommentarerna, trots att jag har tyckt frågorna verkat lite märkliga. Men det kunde lika gärna vara en okunnig person, det gällde bland annat hur man lägger till just min blogg i sin rss-läsare osv, och jag svarade bara att man gör som med alla andra, att det inte är något annorlunda med den här bloggen. Och eftersom jag fick svar tillbaka, med ett tack för hjälpen och en förklaring att personen var ny på det här, så började jag tro att det faktiskt gällde en läsare från Ryssland som råkat hitta hit. Så till slut gick jag in på den lämnade blogglänken och kikade lite. Den var på engelska, och bestod mest av mp3-låtar som man kunde ladda ner, och annat om musik. Strax därpå fick jag en ny kommentar med orden; Nice data! Thank you!

 

Det var detta som fick mig att reagera. Kan det räcka med att jag går in på en sida så här för att någon ska kunna komma åt information från min dator på något sätt? Trots att jag har virusprogram och brandvägg? Hur som helst så bannade jag dessa IP-adresserna, och får helt enkelt riskera att det här är vanliga trevliga läsare som inte fattar nånting nu, men jag tordes inte ta några risker. Dock skulle jag vara väldigt tacksam om någon kunde räta ut ett och annat frågetecken för mig. Vad tror ni? Är det något konstigt med det här, eller är det bara jag som är paranoid? 😉

 

Hur som helst, nu ska jag stänga ner för ikväll och krypa i säng. Jag hoppas i allafall att det bara är inbillning eller språkförbistring det handlar om, men jag orkar inte fundera mer över det ikväll.
Hoppas ni har haft en fin kväll alla, och får en riktigt god natt! På återseende i morgon igen.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Vad läskigt! Jag kan tyvärr inte det här men tycker att det låter lite skumt. Oftast måste man ju öppna eller ladda ner något för att åka på virus men det kanske räcker med att bara besöka en sida? Tycker du ska fråga vidare för säkerhets skull!

  2. Cherlindrea säger:

    Emma: Ja, det där var riktigt skumt måste jag säga. Och efter att jag spärrat de här personerna, så drällde det in ytterligare ca 20 kommentarer, liknande de första, från olika ryska personer.
    Men min bror har tagit tag i det där och kollar upp all info som jag har på dessa, ip-nummer och allt annat, så jag hoppas han lyckas ta reda på om det är något att vara orolig för. Riktigt creepy var det i allafall, måste jag säga. 🙁

    Kramar!

Kommentarer är stängda.