loxynatt17

God kväll ute i stugorna!

Nu börjar det bli dags för sängdags för min del. Mamsen har varit uppe ikväll på en mysig fikastund och jag kan åter igen rekommendera receptet på den här underbara mandeltårtan jag bakade idag. Den var verkligen farligt god! 😀

I morgon skulle vi egentligen åkt och hälsat på Håkans dotter och hennes sambo i Skara, men vi fick skjuta upp det till nästa vecka i stället, för Håkan hade helt tagit fel på sin optikertid som han har i morgon. Han var där idag… 😉 Så i morgon är det städdag här hemma. Framför allt alla glashyllor behöver en ordentlig genomgång, det är helt obegripligt hur dammiga dom blir i den här lägenheten. Men det beror på luftkonditioneringen vi har här, det dammar ner något helt sjukt. Jag har funderat flera gånger på om man inte kan tejpa igen dom där förbaskade ventilerna eller nåt..? *s*

chokladprovning-kollage5

 

 

Det blev lite chokladtest framför tv’n ikväll, och den vi provade i kväll var en riktigt god 75%-ig mörk choklad, Grandor Feodora, med smak av espresso. Väldigt fyllig kaffesmak och den kändes lite starkare procentuellt än vad den är. Men den var klart god, även om eftersmaken var en aning bitter. Jag har provat andra chokladsorter med espresso- eller annan kaffesmak som varit ännu godare och inte så bittra.

Efter tårtan tidigare på kvällen så var det alldeles tillräckligt med bara en sort ikväll, men vi har några till som bara väntar på att provas. 😉

 

 

Men nu är det som sagt dags för mig att säga god natt för den här kvällen. Hoppas ni har haft en mysig kväll alla och får sova gott i natt. På återseende i morgon!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Responses to “Dags att sova…”

 1. Ewa Says:

  Vad gott! Jag är dessvärre chokladoman. Nu har jag inte ätit godis på sedan i söndags och jag börjar får riktig sockerabsitnens. att det ska vara så svårt att låta bli!

 2. Cherlindrea Says:

  Ewa: Jisses, jag vet! *skratt* Jag är total chocoholic och skulle förmodligen kunna äta ihjäl mig på choklad. *s* Men jag får tänka mig för hela tiden när det gäller migränen, så det är rena pärsen ibland. 😉

 3. Ewa Says:

  Får du migrän av choklad?

 4. Cherlindrea Says:

  Ewa: Ja, alltså jag vet väl egentligen inte riktigt säkert, men läkarna varnar ju för att äta för mycket choklad, ost eller dricka rödvin om man har migrän eftersom det sägs frammana anfall, så jag har alltid försökt att hålla nere just de tre sakerna. Rödvin är inga problem, det tycker jag inte om, men ost och choklad – *suck* Mina två stora favoriter! 😀

Posted by Cherlindrea
Dated: 26th februari 2009
Filled Under: Allmänt, Choklad