Allmänt

Spetsband och nötskrikor

skrika1

Ett vårtecken för mig är alla underbara nötskrikor som kommer hit till vår skog utanför balkongen. Jag vet uppriktigt sagt inte om de kanske finns här i trakterna året runt, alltså om de är en flyttfågel eller inte, men i såfall bor de inte i vår skog i allafall. 🙂 För de har inte synts till på hela vintern, men för cirka en vecka sen såg jag äntligen den första nötskrikan igen. Och de är så otroligt vackra!

I morse när jag stod i sovrummet och drog upp persiennerna så flög fåglarna kors och tvärs utanför fönstren precis som vanligt, men det var först när något azurblått for förbi mitt synfält som de fångade min uppmärksamhet. Vid första anblicken kan man kanske tycka att de här kråkfåglarna ser ganska ordinära ut i färgerna jämfört med många andra färgglada fåglar, men när de breder ut vingarna och blottar de knallblå fälten som är så karakteristiskta för just nötskrikan så blir i allafall jag helt lyrisk. 😀

skrika2

 

Jag såg som sagt var den första för lite drygt en vecka sedan. Nu är det fullt med nötskrikor här ute, och det är ett otroligt kvittrande på morgonen från alla vårfåglar. Visserligen kan man glömma att försöka sova för öppet fönster efter att solen gått upp. *s* Det är bara att gå upp och stänga och sen försöka somna om till serenaden utifrån. 😛 Men det är ju faktiskt ett vårtecken, det försöker jag intala mig i allafall. =))

 

***

spetsband1

 

Nu ska jag lägga mig och vila en liten stund tänkte jag. Jag är sjukt trött idag efter alldeles för många nätter med dålig sömn. Håkan har åkt iväg för att fixa lite grejer och faktum är att jag faktiskt skickade honom att köpa spetsband ändå. 😉 Tillsammans med en stuvbit av ett annat band, mängder med förhållningsorder och en hel del onödiga upplysningar som förmodligen bara förvirrade honom. Hehe! Men jag hoppas att han hittar det jag vill ha i allafall så jag kan sy klart bröddukarna idag. 😀

 

Ha en fortsatt fin dag alla!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(9) kommentarer

 1. oj, vilka fina bilder.. tagit dom själv?

  Vi vill tipsa om en bra dokumentär, gripande men bra. Gå in på våran blogg å där finns en länk. KRAMAR

 2. Jag ska också leta vita spetsband snart, kul!

 3. säger:

  Va roligt att du tyckte det.
  Vilka vackra bilder! har du fotat dem själv??? 🙂

  Må gott!

 4. säger:

  Hoppas ni har haft en riktigt bra dag.
  Kramiz

 5. Grattis till vinst i påsklotteriet!! Tröjan kommer på posten när jag fått er hemadress, skriv till min hotmail;

  monica_kristina@hotmail.com

  Glad påsk!!

 6. Cherlindrea säger:

  C: Hej vännen! Det måste jag gå in och kika på. Jag tog en datorpaus igår och var hemma hos några vänner så jag får ta igen allt idag. 🙂
  Nej, jag har tyvärr inte fotat de här själv, dom kommer ifrån en sån där frifotosida. Men jag ska verkligen försöka se till att försöka själv nu när dom är så många här utanför. Man kanske kan ha lite fototur. 😀
  Ha en jättefin dag! Kramar om!

 7. Cherlindrea säger:

  Monica: Men åh, så roligt! 😀 Tack! Jag mailar dig direkt!
  Och du ska bara se mina spetsband. 😉 Sambon lyckades över förväntningarna bra. *fniss*
  Kramar!

 8. Cherlindrea säger:

  Elin: Hej på morgonkvisten! Jag är lite sent ute med alla mina svar, men jag var inte hemma igår. 🙂
  Nej, jag har tyvärr inte fotat dem själv, de kommer ifrån en frifotosida de här. Men jag ska försöka få lite fina egna bilder om jag lyckas tänkte jag. 😀
  Ha en jättefin dag!

 9. Cherlindrea säger:

  Ida: Detsamma vännen, och att ni får en fin dag i dag också.
  Kramar!

Kommentarer är stängda.