odla5

 

Då var jag klar med dagens odlingspyssel och äntligen har mina stackars kryddväxter fått sitt permanenta hem. *s* Några av dem var mer än lovligt lessna nu, men dom har faktiskt redan återhämtat sig en smula så jag hoppas dom ska klara sig bra ändå. Det blev i allafall tokbra med min nya odlingsskål! 😀 Jag fick utan problem plats med sju kryddplantor i den – oregano, timjan, basilika, rosmarin, koriander, körvel och salvia. Den är ju ganska stor som sagt, så jag har fått omorganisera köket en aning idag, så jag skulle få plats med den och vissa saker har tyvärr fått flytta in i skåpen. Men det är det verkligen värt! Det doftar underbart i hela köket av örterna och jag älskar verkligen att ha dem nära till hands så jag bara kan nypa av några blad eller kvistar när jag lagar mat.

 

odla4

 

Flyttat in i skåpen har även alla saker som stod i köksfönstret fått göra. 🙂 Men det är bara tillfälligt. Just nu fungerar nämligen fönsterbrädan som växthus och det finns inte plats för en enda pinal till där. *s* Det  här är en del av alla krukor som jag har satt idag och som ska få gro här i köket innan de ska flytta ut i växthuset. Minst 20 grader behövs för att fröna ska gro, och man ska vara säker på att det är minst 5+ nattetid ute innan plantorna får flytta ut i växthuset. Så det får se ut så här ett tag, men det går ju hur bra som helst. Jag hoppas värmen kommer fort, för då kanske jag hinner med en förodling till den här månaden. Jag har ingenstans att ställa fler krukor nu, så de här måste ut först. Det är fel läge på de andra fönstren här hemma – typiskt, för jag har liksom väldigt mycket frön kvar… 😛

 

***

 

Nu ska jag inviga nya kryddorna och göra hamburgare och lägga på grillen tills Håkan kommer hem. Han är på gång så jag har lite brådis om jag ska hinna starta grillen och få en bra glöd innan han dyker upp. 🙂

Hoppas ni har haft en härlig dag i solen och att den fortsätter så. På återseende lite senare alla!

 

cutecolorsplant2a1

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 20th april 2009
Filled Under: Balkong & trädgård, Blommor & växter, Kryddväxter