odla2

 

Nu är vi hemma igen, efter en tur till Brändmarks Blommor här i Borås, en underbar handelsträdgård med massor av ögongodis – både i blomster och inredningsväg. Jisses, jag skulle kunna fastna en vecka därinne! 😀

Men idag hade jag tyvärr inte en vecka på mig.. *s* Inte ens en dag, utan vi fick ganska bråttom eftersom Håkan skulle iväg en sväng med hojen idag och gärna ville komma iväg i någorlunda tid så länge det är som varmast. Mamma var också med och valde ut blommor till en grupp som hon ska sätta  ihop till ytterdörrstrappen och lite andra blommor och frön, bland annat gräsfrön till trädgården.

Själv fick jag äntligen med mig mina rosa pelargoner hem. 😀 Jag stod länge i valet och kvalet, för egentligen vill jag bara ha Mårbacka i köksfönstret. Men det var en hel del annat som skulle inhandlas också och just Mårbackan är inte jättbillig tyvärr. Så jag fick kompromissa lite idag. 😉 Det blev en stor Mårbacka och två mindre pelargoner, också rosa, och med nya krukor till. En vit till den stora och rosa till de små. Men jag ska definitivt köpa fler mårbacka sen, det får bli en taget. Dom är ju bara så fantastiskt vackra! 😀 Dessutom kan jag ju ta egna sticklingar och det kommer jag att göra så fort jag bara kan. =))

 

odla3

 

Ytterligare en sak som följde med hem var en ny kruka till kryddväxterna. Så nu är jag ganska tacksam för att jag slöat så med omplanteringen. *s*

Jag har inte varit nöjd med krukan jag har haft dem i, som har varit både för hög och för liten i diameter. Men nu hittade jag den här krukan eller planteringsskålen som kommer att bli perfekt till kryddorna, och dessutom snygg att ha på köksbänken. 🙂 Den fanns i tre olika storlekar och det här var mellanstorleken. Hade jag haft ett jättekök så hade jag nog valt den största, men den hade verkligen tagit upp halva vårt kök här..haha! Så det fick bli den här, men den lär också sluka en hel del plantor så det kommer att bli mycket bättre än en vanlig kruka som jag har nu.

 

 

odla11

Sist, men definitivt inte minst, så blev det förstås en massa frön! 😀

Jag lovade Håkan att tänka mig för och inte köpa för många sorter i år, så att jag klarar av och orkar med att sköta om dem, även när jag blir sjuk i mellanåt.

Men det är inte lätt att begränsa sig när man står där i butiken och har denna uppsjö av olika frön framför sig. Man vill ju ha ett jätteväxthus och massor av tid och knallgröna fingrar när man ser allt det där. *skratt*

 

Nu har jag inte något av det där, så jag fick välja ut några av favoriterna. =)) Och i  år blev det ungefär hälften av varje av blommor och ätbart. Jag kanske kompletterar med något mer längre fram, för jag vill gärna ha Ranukler men det hittade jag inte idag.

Det som i stället hamnade i shoppingkorgen var Gurkört, Persilja, Krasse, Citronmeliss, Citronbasilika, Kryddtimjan och Purjolök. På blomsidan blev valet rosa Sommarmalva, Dahlia, Stjärneternell, Zinnia och Roseneternell. Jag tyckte det var lite roligt att välja några sorters eterneller som jag kan få glädje av även efter sommaren, genom att torka dem och göra fina buketter av dem.

 

***

 

Nu är snart solen framme på vår balkong, och då ska jag ställa mig därute och sätta alla mina frön som ska förodlas, och sen ska dom få bo i köksfönstret tills det är varmt nog för dem att flytta ut i växthuset. 🙂 Men först av allt – omplanteringen av kryddväxterna… *s*

 

Ha en härlig dag alla!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Responses to “Dagens Inköp – Frön & pelargoner!”

 1. Ida & Revo Says:

  Va kul med massa blommor o fröer =)
  Ja mårbacka är inte billiga men klart finast..
  Jag älskar blommor..
  satte massa blom fröer förra våren men de kom inte i sommras men verkar komma nu =)
  Har glömt helt vilka jag satte för en viss liten kille tyckte att man skulle gräva lite där matte planterat tydligen inte bra gjort :S så nu är alla fröer blandade kan bli intressant o se när de börjar blomma =)..
  Ha en riktigt härlig dag.
  Kram Ida

 2. Sussi Says:

  Påsarna har lockande bilder och färger, 🙂

 3. C, Betty & Saga Says:

  åh, nu blir jag super avis…… vill oxå kunna ha blommor både inne å på balkongen.. men icke!

  Vi har bara fönster mot norr å även balkongen, + att den ligger 100-200m från en mycket trafikerad väg (allt blir svart av bilarna).

  Men hos dig blir det blommande fint märker jag (ler) massa olika sorter å färger, härligt! kram

 4. Monica Hansen Says:

  Den stora Mårbackan var jättefin!

 5. Cherlindrea Says:

  Monica: Ja, jag är helt förälskad i den där. *skratt* Jag vet inte om det är storleken som gör det, men dom är ju så otroligt vackra!

 6. Cherlindrea Says:

  C: Men usch, vad jobbigt att bo sådär. 🙁 Jag hade en kompis som bodde på liknande sätt fast ännu närmare en hårt trafikerad väg för några år sedan, och allt i hennes lägenhet var ständigt täckt av ett lager med sot och smuts. Det var verkligen hemskt.
  Vi bor ju i princip mitt i skogen. *skratt* Fast det är ett bostadsområde. Så här är det inga problem med blommor tack o lov. Annars hade jag inte bott här. Det betyder alldeles för mycket för mig att kunna ha det.

  Kramar om!

 7. Cherlindrea Says:

  Sussi: Ja, man får försöka vara lite kritisk när man köper de där fröna. *skratt* Och inse att man troligtvis aldrig kommer att lyckas få sådana blommor som på bilderna. 😉 Men vackra är dom. 😀

 8. Cherlindrea Says:

  Ida: Men vilken himla kul grej! *skratt* Det kan ju bli hur spännande som helst att se vad som kommer upp i de där rabatterna i år. Tokvovve! Haha!
  Jag är också helt tokig i blommor och skulle kunna förköpa mig totalt på det om inte min kära sambo stoppade mig. Men han har ju rätt i sina argument – jag klarar ju inte av hur mycket som helst och då dör dom ju bara. Men det är inte kul att inse när man står i en blomsteraffär och vill köpa allt! Haha!

  Massa kramar!

 9. Sven Says:

  Undrar om det blir bra att ha citronbasilikan i en pesto. Borde bli lite extra fräscht? Spännande fröer

 10. Cherlindrea Says:

  Sven: Hej, och ursäkta mitt sena svar men jag har alldeles för mycket att göra just nu. *skratt* Det är ett evigt bärande på plantor ut och in och så vidare.
  Men citronbasilikan ja, jag har faktiskt ingen aning. 😀 Jag tyckte bara att det lät spännande, eftersom vi använder mycket basilika i tex marinader osv. Men det låter ju himla gott! 😀

  Är det du som driver Plantim.se förresten? Jag hittade inget ställe att svara på din kommentar där, så jag fick göra det här. Men himla trevlig webshop i allafall. Tack för din titt och kommentar så jag fick en chans att hitta dit. 🙂

  Må så gott! //Indra

Posted by Cherlindrea
Dated: 20th april 2009
Filled Under: Blommor & växter, Kryddväxter, Shopping