Vardagsbetraktelser

Valborgsmiddag på balkongen…

middag3

Hej på er alla!

 

Hoppas ni har haft en jättefin dag och en riktigt trevlig valborg! 😀 Den pågår ju fortfarande förstås, och med tanke på hur Valborg vanligtvis brukar se ut när det gäller ohejdat festande, eller drickande ska jag väl kanske säga, så hoppas jag att det går lugnt till i år. Framför allt hoppas jag att alla tänker på torkan överallt ute i markerna och inte ignorerar eldningsförbudet med alla de risker det innebär. Linda som var här idag tog upp en sak som jag faktiskt aldrig har tänkt på, och som dom hade pratat om på radion i morse. Tänk så många djur som dör under valborgsmässoafton… Alla dessa igelkottar, ormar, sorkar och mängder av andra små djur – har man otur även tamkatter – som har smugit sig in i dessa enorma rishögar som har byggts under lång tid. Det är ju en perfekt boplats för dessa djur och det kan finnas många olika djur i varje hög som brinner inne när valborgsbrasan tänds varje år. På radion uppmanades man att gå runt och väsnas och försöka skrämma ut djuren ur rishögen innan man tände på, men ingenting garanterar ju att alla kommit ut, om ens någon. Med alla dessa människor runt omkring brasan så är risken stor att människorna är farligare än elden i djurens ögon och dom vågar helt enkelt inte fly. Detta är en hemsk tanke tycker jag, och jag måste erkänna att jag kommer att ha stora problem att titta på en majbrasa nu efter att jag blivit uppmärksam på detta.

 

middag2

 

Men nu var det egentligen inte det jag skulle blogga om, utan vår jättetrevliga kväll tillsammans med Linda och Nicklas i den ljumma vårkvällen ute på balkongen. 😀 Vi grillade kotletter marinerade efter Håkans eget specialrecept och till det hade jag gjort en potatisgratäng och en sallad.

 

Men jag har faktiskt bakat idag också. =)) Och tro det eller ej, men idag hade jag äntligen tid att göra cupcakes, det var alldeles för längesen, det kände jag. Det var kanske ingen superavancerad dekoration, det hade jag inte tid med idag, men däremot ligger det lite mer jobb bakom själva cuppisarna. Foton och recept kommer i morgon, jag har inte fixat i ordning bilderna ännu. 

Dom fick i allafall godkänt och det är jag allra gladast över. 😀

 

middag1

 

Den här lilla herren var förstås med i dag också. Bubben, deras Griffon eller Petit Brabancon som dom heter. Han är så tokcharmig så det inte är klokt. Jag har nog knappt träffat någon hund med större charm än den här knodden! 😀

 

Men nu håller jag på att somna här vid datorn och jag ser att Håkan har brunnit av i soffan här bredvid mig också. 🙂 Det har varit en lång dag med mycket att göra, och den ovana värmen gör förstås också sitt till för att trötta ut en.
Så nu är det sängdags här och jag hoppas att jag får sova lite mer och lite mer sammanhängande i natt än vad jag har gjort de senaste nätterna. Ha en fortsatt fin kväll alla och var rädda om er därute i Valborgsnatten.

 

ccnewyear6

Sist – men absolut inte minst – Ett Stort GRATTIS till ”C” som har bloggen ”I våran lilla vrå” som fyller år idag!
Hoppas du har haft en riktigt fin födelsedag! 😀

Massa kramar till dig vännen!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...