Blommor & växter Djur Mat & Bak

Pelargoner och hundgodis..

pelargonny1

 

Jag köpte lite nya pelargoner till köksfönstret när jag var iväg och handlade sist. Till det ”riktiga” köksfönstret alltså.. *s* över köksbänken. Det är lite krångligt det där, när man har den typen av planlösning som vi har. Matbordet står precis utanför köket, egentligen i vardagsrummet, men jag har valt att inreda så att den delen hänger ihop mer med köket i stället.

Men nu kom jag på avvägar..  I allafall så köpte jag tre nya pelargoner, inga Mårbacka den här gången, även om jag helst hade velat haft såna. Men jag hade en misstanke om att dom helt enkelt inte skulle få plats i det lilla köksfönstret eftersom dom ofta blir så stora. De här är lite mindre, också rosa – men tvåfärgade dels i ljust rosa dels nästan cerise. Det som är lite tråkigt när man köper blommor i en vanlig butik så här, är att man sällan får veta vad det är för sort. Det står bara ett jättegäng på golvet och har man tur kan man kanske utläsa vart de kommer ifrån, men oftast inte ens det. Så nu är jag lite nyfiken… Är det någon som vet vad de här pelargonerna heter? Det skulle vara jätteroligt att veta. 🙂

 

cutecolorsloveicon31

 

Det har varit en väldigt märklig dag idag. Vädret har skiftat fram och tillbaka mellan mörkt, grått och regnigt till ljust, soligt och riktigt varmt. Och det där har kunnat förändras på bara några minuter. Så det har gällt att passa på med Loxypromenader de gånger det har varit uppehåll, något som jag har klarat alla gånger utom en… då kom vi hem dyngsura – både invändigt och utvändigt. *s* Så jag bestämde mig för att i allafall muntra  upp Loxy lite.. 😉

 

blodpudding1

 

Blodpudding är ett perfekt hundgodis tycker jag. 😀 Lätt att göra och superpopulärt. Jag använder det måttligt så att det inte ska tappa tjusningen, bara vid träning och speciella belöningstillfällen. För att det inte ska vara så fett så torkar jag det i ugnen först. Efter lite terapiarbete med att skära upp blodpuddingen i lagom små bitar så breder jag ut dem i en långpanna på bakplåtspapper och låter dem torka i ugnen i ca 2 timmar på 50 grader. Då blir ytan torr men de är fortfarande mjuka inuti och går lätt att dela om man vill. Dock är de inte hur hållbara som helst, så gör man inte åt mängder så är det en bra idé att frysa dem i små portionspåsar att ta fram efterhand. Det man har framme förvaras i kylen.

Vill man ha dem hållbarare och dessutom kunna ha dem till exempel i en burk i rumstemperatur, så är det bara att torka dem längre, men då blir de också hårdare. Dock, ju mer du torkar dem, desto magrare blir de förstås.

Jag provade i början att lägga dem på hushållspapper som skulle suga upp vätskan, men då fastnade de och jag fick stå och repa bort fasttorkat papper på typ 200 små blodpuddingsbitar efteråt, så för mig funkade det inget vidare. Det går faktiskt lika bra med bakplåtspapper. Ställ gärna ugnsluckan lite på glänt så att fukten avdunstar lättare.

 

cutecolorsloveicon31

 

Nu ska jag tända grillen här och förbereda för dagens middag. Jag är så himla glad att vi har balkong under tak. 😀 Då kan man ändå grilla och mysa på balkongen även om det regnar ute.

 

Må så gott alla, och ha en fortsatt fin dag!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. säger:

  Hejsan!

  Åh vad smart med hundgodiset! Det ska jag testa!

  Nu är lille Adidas hemma (ja vår andra chihuahua fick heta det)
  Så nu leker och busar Armani med honom hela dagarna.

  Min syster köpte ju Adidas bro men tyvärr så dog han efter några dagar. han hade vattenskalle 🙁

  Nu har hon dock hittat världens sötaste lilla tik så nu är hon glad igen.

  Hoppas att grillning gick bra och att det blev supergott!

  Kramar från Anna, Armani & Adidas

 2. säger:

  Så det blev inga Mårbacka =(
  Jag fick ju jätte fina blommlådor av svärmor o svärfar så jag tänkte köpa mig några mårbacka men ack så dyra men SÅ vackra.
  Vilket bra tips det ska jag testa.
  Då blir det ju ett nyttigt godis oxå =)
  Hheheh ja jag får massa roliga bilder på Revo han är ju min egna lilla fotomodell =)
  Kram vännen

 3. säger:

  tackar tackar!=)

  En blomkruka?? Usch va hemskt! =( Hur mår du nu då????!

  Magnolia lät som ett häftigt namn på en butik,blev så sugen att åka in till sthlm imorrn och shoppa lite mer till scrappingen, men bilen behövs tvättas..så jag får stå och gnida på den istället *muttra* Ibland behöver man ju lite shoppingterapi *hihi*

  Duktig du är som lagar eget hundgodis.. känner jag mig lite lat här! *går och gömmer sig* =)

  Krya på dig nu!!
  Klappa vovven från oss! 🙂

Kommentarer är stängda.