Allmänt

Blå Porten – Ett drömställe för den loppis & antik-tokiga! :-)

bla-porten1

 

Jag ligger en smula efter med bloggandet av allt jag ville ha upp efter Härnösandsresan, men vissa saker går ju lika bra att lägga upp nu.
Till exempel tips om fantastiska ställen! 😀

 

Blå Porten ligger på ute på landsbyggden men inte alls långt ifrån stan. Man svänger av ute vid Älandsbro och det skyltas bra hela vägen.
Det här måste utan konkurrens vara det finaste i loppis & antikväg jag nånsin har varit på! 😀 Inte bara finns det mängder och åter mängder av underbart fina saker, utan allt är dessutom enormt välskött och fräscht och bra upplagt för en lätt överblick över alla saker. Jag köpte inte så mycket saker därute den här gången, men det har enbart att göra med att jag höll igen för tidigare nämnda köksassistens skull. 😉 I vanliga fall skulle jag lätt kunna handla ihjäl mig där. *s*

 

bla-porten2

 

Från parkeringen leder en grusväg upp till gården, och direkt till vänster ligger cafét, där man kan man sitta ner och ta en paus i shoppandet över en kaffe i den mysiga trädgården.

 

bla-porten3

 

Till höger ligger själva loppisen och antikaffären, och utanför står ett stort tält fullt med mängder av möbler av olika slag. Jag stod en bra stund och suktade efter ett gammalt vackert toalettbord jag hittade därinne, men så var det ju det där med frakten hem till Borås… 😛 Dessutom hittade jag stolar, pallar och inte mindre än fyra olika kökssoffor där inne. Dock lite större varianter än vad jag var ute efter, och återigen var problemet hur vi skulle få hem det.

 

bla-porten4

 

I entrén kommer man rakt in i första rummet med blandade saker. Här hittade jag bland annat mina blommiga kakburkar som fick följa med mig hem, plus en blomsterbänk som jag inte köpte men hemskt gärna ville ha. 😉
Här går man till höger runt gaveln, och direkt till höger igen finns ytterligare ett rum med riktigt billiga loppisprylar. Fortsätter man rakt fram kommer man till den ”verkliga” butiken där alla skatter finns. 😀

 

bla-porten8

 

bla-porten6

 

Det är en ganska liten lokal, och eftersom det är mycket folk där så får man röra sig försiktigt i gångarna mellan borden. Men allt är otroligt bra upplagt, och man får som sagt en fin överblick över de olika sakerna. Serviser, kannor, äggkoppar, krukor, glas – allt är samlat i olika små avdelningar på borden och gör att man lätt ser vad som finns, i stället som för på vissa ställen där prylarna ligger huller om buller tillsammans oavsett material och man lätt missar vad som finns.

 

bla-porten7

 

Mitt absoluta favoritbord! 😀
Här skulle jag lätt kunna göra mig av med en årsinkomst utan problem. Jag ville ha allt! *skratt* Men framför allt den rosenblommiga servisen, tekannan och assietterna med spetskant. Såå vackra!

 

bla-porten9

 

En hörna med kopparsaker, vackra kannor av olika slag och porslinsburkar. Jag har upptäckt sedan jag tittade igenom korten härifrån att jag ändå missat ett par saker, bland annat mortlarna och kaffekvarnarna som gärna hade fått följa med mig hem, någon av dem. 🙂

Här hittade jag dock min vackra blomstermålade porslinskanna som jag har här hemma på köksbänken nu. 😀

 

bla-porten10

 

Motsatta hörnan. Här finns mängder av vackra glas, porslinsserviser, gamla fina smycken och ursnygga saker i fattigmanssilver.

 

bla-porten11

 

Precis bredvid kassan. Fantastiska lampor, vaser och prydnadssaker. Även på det här kortet upptäckte jag ett par saker som jag missade när jag var där och som jag gärna hade velat ha, bland annat kakfatet på fot och sockerskålen i porslin. Gissa vad första anhalten blir nästa Härnösandsresa..! 😉

 

bla-porten12

 

Kassan, med Blå Portens supertrevliga ägare. I glasdisken finns bland annat olika gamla märken som ger en otrolig nostalgitripp. 😀
Nästa gång jag åker hit ska jag be Håkan släppa av mig och hitta på något annat – några timmar eller så. *s* För hur bra ordning det än är bland alla saker, så finns det så himla mycket att man ändå måste ha god tid på sig för att hinna gå igenom och se allt.

 

bla-porten13

 

För egen del blev det som sagt var inte så mycket det här besöket, men jag är toknöjd med det jag köpte. De två kakburkarna fyller både en funktion och är så dekorativa i köket, och porslinskannan – som jag tänkt mig som såskanna eller liknande – får stå framme som dekoration när den inte används, för den är för söt för att ställa undan i något skåp tycker jag. 🙂

Dessutom hittade jag ett paket med kakeldekor som jag redan hunnit sätta upp i köket. Bara några få, men det blev så mysigt och lantligt med det här motivet på vårt trista kakel.=))

 

Det här är verkligen något som jag varmt kan rekommendera! För den loppis & antiktokiga är Blå Porten rena drömstället! 😀
Men se till att vara väl bemedlad när du åker dit. Du kommer vilja ha mer än vad du har tänkt dig från början… 😛

 

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. säger:

  Jisses, vilket otroligt ställe!! Jag vill ha nästan allt jag ser!
  Gjorde mina egna fynd uppe på vinden idag. Kika gärna in på min blogg om du har lust:)

 2. säger:

  Åh, så härligt. Verkar vara ett toppenställe i min smak! Är på jakt efter ett litet skrivbord.

  Ha en trevlig söndag!

 3. säger:

  åååh va mycket fint!

Kommentarer är stängda.