Allmänt

Ännu en underbar dag hos Paulas Islandshästar!

God kväll på er!

Då börjar den här dagen lida mot sitt slut. Tyvärr ska jag väl tillägga, för det har varit en så underbar dag! 😍

Sedan ett tag tillbaka så rider jag turridning varannan onsdag, (vilket till hösten kommer bli varje fredag i stället. 😍🤗) ute på världens mysigaste ställe, Paulas Islandshästar. Det kan nog vara ett av de finaste ställena jag vet, och med en otroligt varm och välkomnande stämning. Inte bara är det oerhört vackert och mysigt in i minsta detalj, både inredningsmässigt och själva gården och husen. Utan där finns verkligen allt man kan önska sig för en riktigt härlig avkopplande dag med djur, natur och underbara människor. 🥰

Idag var min älskade lillasyster Nicole med på turen. 🤗❤️ Hon behövde verkligen få komma ut på landet, koppla av med en härlig ridtur och komma bort från stressen i stan. Och jag har nog aldrig hört henne så tyst som dom timmarna vi var ute idag. 😄 Hon satt mest och njöt av sin fina häst Blika, lugnet i naturen och sa inte många ord under turen, vilket alla som känner henne vet är mer än ovanligt. 😁 Själv red jag en för mig ny häst idag, och även ganska ny i verksamheten också för den delen, och det var en så himla rolig upplevelse. 😃 Ròlex är en riktigt kul kille som tuffar på som ett litet tåg i underbar tölt. Han kommer definitivt att bli en ny favorit för min del. Pigg, glad och framåt och med ett enormt vänligt sätt. Jag blev riktigt förälskad i den grabben idag. 🥰

Vi var ganska få idag, ibland har vi varit runt 12 ekipage när jag har varit med. Men idag blev det en liten specialtur med stammisar och vi provade lite nya vägar för att Paula förhoppningsvis skulle kunna sätta ihop ännu en runda att lägga till samlingen av alla fina ridvägar här i området. Och det gjorde hon så det ska bli spännande att se vart vi rider nästa gång. 😊

Idag blev det många olika vägar och stigar, upp och ner och med makalös vacker natur och fantastisk utsikt på sina ställen. Det är en enorm variation i naturen på en tur, allt ifrån lugn rofylld skritt på dunkla skuggade och doftande skogsstigar, härliga töltsträckor på grusvägar mellan hagar och åkrar och glada galopper på mjuka vägar med sjöar och skogar omkring.

Varje tur leds av en eller två personer, oftast Paula själv och en av hennes tjejer här på gården. Och längst bak rider alltid ytterligare en av hennes tjejer, för att hålla samman gruppen, se till att alla är med, hjälper till där det behövs och sitter av och tar undan sånt som hästar har för vana att lämna efter sig på vägar. 😉 Här lämnas det dock inte kvar utan skyfflas bort från vägarna och ut i naturen, vilket jag gissar att dom boende uppskattar mycket. 😊

Varje tur är upplagd efter deltagarnas kunskap på hästryggen, det finns turer för olika kunskapsnivåer och olika längder på turen. Känner man sig lite osäker på att tex galoppera så finns alltid möjligheten att vika av tillsammans med en av tjejerna och ta en liten omväg i skritt eller tölt och möta upp resten längre fram. För många som inte har så mycket ridvana eller som kanske inte ridit på länge så känns det som en trygghet att veta att den möjligheten finns.

Men idag var vi en liten grupp som ofta rider tillsammans. Bortsett från min syster som var med för första gången idag, så är jag den senast tillkomna i gruppen. Men även jag börjar känna mig hemma nu, man anpassar sig även till varandra i en fast grupp. Det blir en både trygg och trevlig känsla att lära känna och rida ut med samma personer, även om det också brukar tillkomma andra personer under vissa turer och det är verkligen roligt det med. ☺️

När vi kommer tillbaka från turen och hästarna har blivit ompysslade och fått komma ut i hagen så vankas det fika på gården. Är vädret lite dåligt så fikar vi på ett supermysigt inrett loft över stallet. Det kommer jag lägga upp bilder på framöver men jag får göra ett litet urval nu. 😁

Idag var det kanonväder men jag glömde förstås att fota under fikat. Men vill man se mer bilder så är det bara att gå in på Paulas Islandshästar på facebook eller instagram så ligger det massor av fina bilder från de olika turerna där. Idag var det kattungekullen som tumlar runt på gården som tog all uppmärksamhet. 😍

På fikat efter turen bjuds vi på kaffe och Paulas makalöst goda hembakade bröd med pålägg och nån god kaka. Har hönsen varit flitiga så blir det kokta ägg med världens gulaste äggula. 😃

Mamma Marianne med sina ljuvliga bebisar. 😍

Här finns även stora härliga kaniner, glada höns med sin stiliga tupp och två charmiga grisar. Och inne i huset finns 7 chihuahuas varav den ena just nu har tre stycken ljuvliga en vecka gamla valpar. 😍 Det dröjer några veckor innan vi får hälsa på dom förstås men bilder på dom finns att se på Paulas sociala medier som jag länkar till längre ner i inlägget. 🤗

Har jag glömt några nu tro? 🤔😄 Som sagt, det är en underbar gård för rekreation och för att njuta av djur och livet på landet. Faktum är att jag inte ens har nämnt hälften av allt som pågår därute. 😁 I korta drag finns där även ridskola, ridläger, speciella långturer till olika fina ställen med lunch ute på turen, kombinerade rid- och yogaturer m.m. Och vinterprogrammet med glöggturer och mys på loftet och massa annat är också underbart men det skriver jag mer om när vintern kommer.

Men nu är det härlig sommar och det blommar överallt ute i Tokhult hos Paulas Islandshästar. 😍 Ett enda blogginlägg är inte tillräckligt för att berätta om detta mysiga ställe. Jag har ju inte ens nämnt trädäcket med pool, utomhuskök, utomhusdusch, bubbelpool och långbord eller alla små lägerstugor på gården som nyttjas under ridlägren och vissa specialturer. Jag kommer som sagt skriva mer framöver men vill ni själva kolla runt lite så finns det mer info på hemsidan, facebook och instagram.

Jag och lillasyrran på Blika och Ròlex med några av de härliga hagarna i bakgrunden.

Nu ska jag softa en stund i soffan innan det är dags för sängen. Det känns ju så klart ordentligt i kroppen efter en sån här tur med tanke på min värkproblematik, men med hjälp av träning på gym flera dagar i veckan, rätt smärtlindring, vila och framför allt, rätt hästar för mig med extra mjukt steg som Paula valt ut åt mig, så går det ändå jättebra och det är såå värt den värken man ändå får, eftersom man mår så himla bra på alla andra sätt. 🥰

Nu säger jag god natt till alla efter den här lovsången och på återseende snart. 🤗

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...