Allmänt

Lilleman skadad..?

loxymorgon99

 

God morgon på er!

 

Ja, igår försvann jag en stund igen. Det var ingen speciellt rolig dag måste jag säga, trots det underbara vädret. 🙁

För det första spökade den där smällen jag fick i huvudet i förrgår, så jag hade en blixtrande huvudvärk hela dagen. Men det hade jag väl ändå stått ut med, om inte även Loxy skulle gå och bli dålig. Eller dålig och dålig – skadad ska man väl säga.

Vi gick en långpromenad med Loxy igår, Håkan och jag. Och när vi kom tillbaka hem så gick han på tre ben, med vänster bakben högt upp i luften. Jag var först övertygad om att det var patellaluxuationen som spökade, och tänkte att jaha – då blir det operation nu då. Nu luxurerar det inte längre tillbaka spontant.

Men sen när han började slicka och bita sig frenetiskt i baktassen och trampdynorna, så började vi förstå att han hade skadat sig på något sätt. Jag hittade inget tydligt sår nånstans, men det var rött och han var oerhört stressad och hade tydligt ont. Loxy har aldrig morrat åt mig nån gång i hela sitt liv, men nu gjorde han det när jag undersökte tassen. Ett litet tyst, kort och hjälplöst morrande, så där så man förstod att han ville tala om att det där gjorde faktiskt ont.
Jag tvättade rent tassen och undersökte den noga, men såg inget som kunde likna någon tagg, glasbit eller liknande, och efter ett bra tag och springande hit och dit i soffan på tre ben så slog han sig äntligen till ro. Nu har han sovit hela natten och har inte vaknat än, så jag ska se hur han är i dag, om han fortfarande inte vill stödja på tassen. Någon promenad lär det i allafall inte bli idag. Jag ska i stället hålla koll så han inte får någon infektion eller liknande i tassen. Nu skulle jag ha velat ha en komposthage igen. För det är svårt att hålla honom i stillhet. Han vill gärna hoppa upp och ner i soffan när han är så orolig, trots att han gör det på tre ben, och jag är orolig att han tar emot sig för hårt på frambenen i stället då. Vi får se hur det är idag när han vaknar.

 

För övrigt finns det inte så mycket att säga om gårdagen. Jo, en sak förresten! 😀

Vi fick finbesök en snabbis här igår, när Nicole, Saphira och Boss kom upp en sväng. Både Håkan och jag fick en helt underbar välkomsthälsning av Boss och han och Loxy for iväg in på sin älskade matta och började tokbusa direkt. 😀 Söta Saphira gick omkring här och kollade läget och pratade som en fors med sin lilla söta röst. Haha! Vi höll på att skratta ihjäl oss när Håkan härmade henne och hon tappade hakan när någon mer lät som henne. *skratt* Goa unge! 😛

 

Men nu ska jag ta och kika till min lilla skatt och se hur han mår idag. Jag återkommer lite senare med besked hur det är idag.
Jag skulle egentligen åkt till stan med min syster idag, men jag är rädd för att jag tyvärr sitter fast här med min lille kille. Det lär bli en dag i stillhetens tecken.

 

Må så gott alla, och ha en härlig dag i sensommarvädret!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(6) kommentarer

  1. säger:

    Stackar lilla Loxy, hoppas att det onda går över snart!

    Vilken fin signatur du har, har du gjort den själv eller använt något signatur program?

    /Helén

  2. Cherlindrea säger:

    God morgon och tack så mycket. 🙂 Det verkar vara lite bättre idag, så jag hoppas det håller i sig. Man blir ju så himla orolig när det händer djuren något.

    Signaturen har en vän till mig gjort. Jag bad henne knåpa ihop något med mina intressen, chihuahua, cupcakes och kamera. *skratt* Hon är jätteduktig på både grafik och foto. Om du vill kika så har hon en blogg också.
    http://ipink.blogg.se/

    Ha en jättefin dag! //Indra

  3. Stackars lilla gubben! kanske han trampat på en geting? Hoppas det blir bättre idag..

  4. uch, sånt är aldrig kul. När ens bebis gjort sig illa å man inte vet vad felet är. Hoppas han blir helt bra (läste att du svarat på en kommentar att han va lite bättre redan)när dagen närmar sig sitt slut.. Håller tummar å tår!!!

    Sådär brukar Saga oxå få ibland. Man hittar inget, å de kommer plötsligt. Kanske är nån typ av kramp?! Jag vet inte.. som tur är går de ju över eller så finns de veterinär. KRAM

  5. Om du har lite xylocain bedövningssalva hemma kan du smörja lillens tass..

  6. säger:

    Stackars skrutten! Kanske han fått en tagg eller trampat på en geting? Händer titt som tätt med våra små 🙁

    När Ville var liten fick han ett getingstick på tassen, jättedramatiskt! Han började spy, skaka och tandköttet blev helt grått. Bara att lägga in högsta växeln, ringa in vetjouren och åka dit. En dyr historia som slutade bra 🙂 Dem reagerar så olika.

    Hoppas allt är bra med er i värmen 🙂
    Kramar

Kommentarer är stängda.