minicuppie3

 

Hej på er därute! 🙂

 

Då var det dags för Dagens recept igen, och idag tänkte jag bjuda er på ytterligare ett nytt recept som jag provade under min senaste bakdag, nämligen mini-cupcakes. 😀

 

De här små rackarna glömde jag att fota under tillagningen, men jag hade nog inte haft en möjlighet heller. Om ni ska ge er på de här, så råder jag er att skaffa någon form av sprits eller annan lösning för att kunna få ner chokladen på lättast möjliga sätt i knäckformarna. Jag hade helt glömt bort att jag hade en liten flaska som är till just för smält choklad, så jag stod med en liten slev och hällde i. Vilket resulterade i choklad överallt, fingrarna brända av het, smält choklad och ungefär 20 nyuppfunna svordomar. *skratt*

 

Jag fick i allafall till det till slut, även om det inte blev så många eftersom jag slabbade bort den mesta chokladen. 😛 Men förutom strulet med att få i chokladen i formarna så är det här ett superenkelt recept på ett väldigt gott godis eller en lagom liten sötsak till kaffet efter middagen.

 

minicuppie1

 

Mini-Cupcakes

 

Du behöver:

 

1 paket Ballerinakakor (själv valde jag ett med chokladmintsmak)

100 philadelphiaost

200 gram mjölkchoklad

200 gram vit choklad

ev. någon hushållsfärg

Valfria dekorationer

 

Gör så här:

 

1. Smula hela paketet med ballerinakakor, gärna i en mixer eller matberedare.

 

2. Blanda kaksmulet med philadelphiaosten tills du får en krämig massa.

 

3. Rulla massan till pyttesmå bollar och ställ in dem i kylskåpet så de stelnar till lite.

 

4. Smält mjölkchokladen i en chokladsmältare eller i ett vattenbad.

 

5. Fyll små knäck- eller ischokladformar med den smälta mjölkchokladen, nästan helt upp till kanten.

 

6. Ta ut ballerinabollarna ur kylen och tryck försiktigt ner en kula i varje form. Den ska inte långt ner i formen, utan sticka upp ovanför.

 

7. Ställ in formarna i kylen igen så att chokladen stelnar till och kulorna fastnar.

 

8. Smält under tiden den vita chokladen. Färga eventuellt chokladen i valfri färg. Jag färgade min choklad med rosa färg. (även om de blev mer lila.. 😛 )

9. Ta ut formarna ur kylen när de stelnat och doppa översta delen i den vita chokladen.

 

10. Dekorera dem eventuellt med till exempel strössel, nonstop eller annan valfri dekoration.

 

11. Låt mini-cuppisarna stelna i kylen, så att du sedan kan lägga dem i en burk eller skål.

 

minicuppie2

 

Stort Lycka till om ni provar på det här! Dom är absolut supergoda och nästa gång kommer jag testa att göra dem med
Ballerinakakor med Toffésmak. 😀

 

 

 

3.

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Responses to “Dagens Recept – Söta MiniCupcakes”

 1. monia ♥ att leva med jävulen Says:

  hej, vilken fin blogg du har 🙂 jag har ett tips till dig, en sida där man samlar poäng och får hem presentkort på skor direkt hem i brevlådan. Alltså GRATIS SKOR 🙂 Låter inte helt fel va? Bli medlem på den här länken och börja samla poäng du också!

  http://www.gratisskor.se/Register.asp?r=15779

  Kram!

 2. Anna Says:

  Du… Jag avundas dej! DU är så himla duktig! Gud så fina dom vart!

  Kram

 3. Nicole Says:

  Men ge dig nu! hur söta var inte dessa då? jag blir ju helt sjuk!
  Hur kan man vara så barbarisk och sätta tänderna i dom? haha 🙂
  Jättesöta! Glöm inte att jag dyker upp efter tolv idag,,jag ringer nog senare för säkerhets skull 😛
  Puss

 4. Choklad recept Says:

  Mmm.. detta är numera personliga favoriten!

Posted by Cherlindrea
Dated: 20th oktober 2009
Filled Under: Bakverk & pajer, Godis, Mat & Bak