Allmänt

Massor av folk på Foki’s läsarträff på Cocoo!

foki-hos-cocoo1

 

Populära bloggerskan Foki hade läsarträff  i helgen, på Alla hjärtans dag i smyckesbutiken Cocoo på Södermalm i Stockholm, som också har butik på webben, cocoo.se, som jag även har bloggat om tidigare, både här och här.

Att Foki har många läsare är ju ingen direkt nyhet, och nu fick man verkligen se hur populär denna lilla thailändska tjej är. Det var fullt med tjejer utanför Cocoo, och butiken var enligt uppgift även den proppfull. Foki skrev autografer, signerade sin egna fotokalender som såldes i butiken och kramade om lyckliga småtjejer som var överlyckliga över att få träffa sin idol och förebild och fotas tillsammans med henne.

För det är hon verkligen den här tjejen, en förebild, och dessutom en riktigt bra sådan. Jag läser hennes blogg lite då och då, och jag tycker om hennes sätt att vara och tänka. Hon vågar verkligen skilja ut sig från de flesta av de vanliga stora bloggerskorna, som tydligen känt sig tvingade att ta till en hårdare attityd för att locka läsare. Vissa av dem gör en nästan mörkrädd med sitt beteende.

 

Foki har en stor förkärlek av Asien, framför allt Thailand och Japan och deras mode och livsstil, hon älskar saker som är ”kawaii”, ett japanskt ord eller uttryck för söta och gulliga saker och det syns tydligt i både hennes klädstil och bland hennes prylar, och bloggen är förstås väldigt präglad av detta.
Hon är en ung skoltjej som verkligen tar skolan på allvar, motståndare till rökning och jag har då aldrig läst något på hennes blogg om hejdlöst festande eller alkohol. En gullig och duktig tjej som verkligen är en bra förebild för de unga tjejer som är huvudmålgruppen bland läsarna på hennes blogg – och de älskar henne. 😀 Det syntes som sagt om inte annat på läsarträffen hon hade i helgen.

 

foki-hos-cocoo2

 

Många utav läsarna som kommit till träffen, köade i upp till 3 timmar innan dom kom fram för att få sin autograf och bli fotade tillsammans med sin idol, och vissa kom tyvärr inte fram över huvudtaget. Det var helt enkelt för mycket folk, för trångt och många som var där berättar om en oerhörd trängsel där dom klämdes fast och knappt kunde andas. Många var klädda i söta kläder, med volanger, spets och rosetter eftersom Foki utlyst en tävling före träffen, där de som klätt sig speciellt kawaii skulle fotas och att en grupp utvalda sedan skulle få tävla mot varandra om sötaste stilen.
Smyckesbutiken Cocoo hade ett erbjudande om 15% rabatt på priset om man handlade i butiken och alla som köpte en kalender fick en hemlig gåva, ett armband. Det delades även ut Foki-planscher som tjejerna fick signerade.

 

foki-hos-cocoo3

 

Anstormningen av unga fans var så stor att polisen till sist dök upp för att spärra av mellan trottoaren och gatan, så ingen olycka skulle inträffa med bilarna som körde där och alla tjejer som samlats utanför butiken.

 

Det är verkligen fascinerande att se hur otroligt populär en vanlig ung tjej från Norrland kan bli, nästan bara över en natt. Hennes blogg var populär redan innan, men fick förstås ett enormt uppsving i samband med att Foki vann flera priser på Blog Awards förra året, där hon tog hem Årets mest orginella, Årets nykomling och så det mest prestigefyllda – Årets blogg.

 

Fokis blogg riktar sig nog mest till den lite yngre publiken, men jag erkänner gärna att jag läser den då och då som sagt. Det finns mycket roligt att läsa och att titta på där, bland annat massor av udda saker hon hittar ute på nätet, allt ifrån uppochnedvända hus, extrem eller annorlunda konst och udda shoppingprylar till nagelkonst, smycken och kläder. Det är en rolig och mysig blogg som jag gärna rekommenderar, men kanske som sagt, främst till lite yngre läsare även om äldre kan hitta mycket skoj där också.

Fokis blogg hittar ni
här, och för er som tycker om tävlingar så håll utkik, för hon anordnar ofta roliga tävlingar i samarbete med olika butiker, bland annat Melba som har massor av fina saker! 😀

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...