sytt1

 

Hej hej därute!

 

Jag tänkte jag skulle tipsa er om en grej som ni kan göra till er hund nu till hösten, något som passar perfekt till små vovvar som älskar att gona in sig i mjuka filtar eller liknande. 😉

En sovpåse till bästa kompisen! 😀

 

Jag har vid ett tidigare tillfälle köpt ljusblått fleecetyg på metervara, plus ett par meter av ett ljusblått, typ teddypälstyg. Båda är jättemjuka och gosiga. 😀 Dessa två tyger tog jag och klippte till två likadana bitar, ca 120 cm långa och 60 cm breda. Storleken bestämmer man ju själv utefter storleken på ens egna hund. Min lilla visp är ju ganska liten… 😉

 

sytt2

 

Sedan tog jag dessa två tygstycken och nålade ihop dem. Det luddiga tyget ska ha rätsidan utåt eftersom det mjuka ska vara inuti sedan, när hundpåsen är klar. Fleecetyget ska hamna på utsidan för att göra hela påsen lite mysigare, men självklart kan man göra påsen enkel också, där teddytygets baksida syns. Men jag tyckte det blev finare så här. 😀

 

Sy ihop båda tygstyckena runt om alla fyra kanter. Vik sedan tyglängden på mitten med den luddiga teddysidan utåt. Sy ihop båda sidorna på påsen. Vänd den sedan så att den gosiga teddypälsen hamnar på insidan och vik ner kanten på påsen två slag för att få lite stadga i den.

 

sytt3

 

Loxy kommer att älska sin sovsäck i vinter, det är jag fullkomligt övertygad om. Frågan är om han nånsin kommer vilja komma ut därifrån? 😛

 

Tygerna har jag köpt i tygaffären Affär’n här i Borås, som även har internetförsäljning, affarn.se.

 

Ha en fortsatt mysig lördag alla! 😀

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 11th september 2010
Filled Under: Hundsaker, Pyssel & handarbete, Sömnad