Dagens recept står jag i köket och bakar just nu – nämligen kokostoppar. 😀
Det här var en kaka som jag bakade mycket som tonåring. Dels för att dom är superenkla, men även för att min pappa tyckte så mycket om dem och det var kul att bjuda honom på kakor. 😛
Idag är det Håkan som får stå ut med mitt bjudande i stället, till hans stora fasa. Själv gör han allt för att hålla sig i trim och jag kämpar på med att sabotera för honom. *s*
Så är det ju inte förstås, men det är hans elaka åsikt om mitt bakande. Hehe!
Nu är det dock en hel del kalas på gång, därav bakandet. Här kommer i allafall receptet på mina enkla toppar. 😀
Chokladdoppade kokostoppar
Du behöver:
50 g smör eller margarin
2 ägg
1 dl strösocker
200 g kokosflingor
75 g mörk choklad
Ugn: 175°
Gör så här:
1. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och rör i kokos och smör. Låt smeten svälla i 10 minuter.
2. Klicka ut toppar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12 minuter. Låt svalna.
3. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa kakorna. Låt stelna.
Tips!
Istället för att doppa bottnen på kakorna kan man doppa toppen eller ringla chokladen över kakorna.
Ser gottans ut! 😛
oj så magiskt goda dom ser ut!!!!