Hej hej alla!
Då var klockan lite mer än sist, och det har ljusnat ute. Men lika odrägligt väder är det fortfarande. Loxy var minst sagt sur när vi var ute på morgonpromenaden för en stund sedan. Han gillar inte alls när det blåser så han nästan lättar ifrån marken. Men säg något väder som den där hunden gillar – om det inte är stekande sol och 25 grader varmt förstås. 😛
Fast jag håller med honom. =))
Idag tänkte jag att jag skulle prova att göra Håkans favorit – Havrekex – för första gången. 😀
De här brukar hans dotter Maria göra åt honom varje jul, och han fullkomligt älskar dem. Det är inte många gånger som jag har fått nåt kex utav hans påse. *skratt* Men nu ska jag alltså prova att göra egna, och receptet i den fina ramen fick jag av Maria på min födelsedag. Jag har ju en smula brist på väggar i mitt kök, så än så länge står den på parad i kokbokstället. Men den ska förstås upp på väggen så fort det finns möjlighet.
Nu har jag i allafall en bunke med havregryn och mjölk som står och väntar på vidare utbakning, så jag ska snart sätta igång med resten.
Hur som helst så tänkte jag dela med mig av receptet till er. Jag har ju som sagt inte provat det själv än, men jag vet ju sedan tidigare att det är ett bra recept. 🙂 Så vill ni testa dessa lite annorlunda men jättegoda havrekex så kommer receptet här. Observera att havregryn och mjölk ska blandas några timmar i förväg.
Havrekex
Du behöver:
8,5 dl havregryn
4 dl mjölk
100 gram smör
2 dl strösocker
8 tsk hjortronsalt
3 dl mjöl
Gör så här:
Blanda havregryn och mjölk och låt stå över natten. Tillsätt de övriga ingredienserna och knåda till en jämn deg.
Kavla ut degen till ca 3 mm och stansa ut cirklar ca 10 cm i diameter och lägg på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter på 200 grader.
Lycka till och önska mig detsamma! 😉
Tack åter igen för receptet Maria! 😀
Blev de bra? 🙂
Kram kram
M I N D I