Mat & Bak

Dagens recept – Godaste pastarätten med lövbit, svamp och krämig sås!

dagens-mat1

 

Hoppar in mellan vilopauserna i sängar och soffor och bjuder er på receptet på jordens godaste pastarätt idag! 😀

Här kommer alltså en riktig storfavorit hos mig – hoppas Håkan gillar den lika mycket. =))

 

Tagliatelle med lövbiff och svamp i gräddig sås

 

Du behöver:

400 gram  Barilla Tagliatelle
500 gram  lövbiff
1 st  vitlöksklyfta(or)
10 st  champinjoner
2 msk  smör
2 msk  vetemjöl
2,5 dl  buljong
1 dl  matlagningsgrädde
2 tsk  soja
1,5 msk  senap, fransk
0,5 tsk  dragon
salt och peppar, efter smak

 

Gör så här:

 

1. Hacka vitlöken fint, strimla köttet och skiva champinjonerna. Fräs vitlöken gyllenbrun i smöret.

2. Lägg sedan ner kött och svamp och låt det fräsa någon minut. Strö över vetemjöl och rör om, tillsätt sedan buljong, grädde, senap, soja och dragon. Låt det puttra i ca. 5 min. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka under tiden fyra portioner Barilla Tagliatelle.

4. Lägg pastan på en tallrik. Häll såsen på.

5. Servera gärna med en grönsallad. Dekorerat med färsk timjan och några rödbetschips.

Lycka till ni som provar! Den här receptet är sjukt gott! 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Den rätten lät riktigt smarrig. Måste testas någon gång! Hoppas allt är bra med dig. Kram Jennie

Kommentarer är stängda.