Allmänt

Varning för kostbara tester på fb!

bluff1

 

Hej alla mina bloggläsare!

 

Jag ville bara föra en varning vidare som har  kommit ut på Facebook och på Aftonbladet.se för er som inte sett detta innan.

”Konsumentverkar varnar nu för företaget Pitacassi, som står bakom ett antal olika typer av webtester. 171 personer har anmält företaget efter att ha fått hem fakturor på flera hundra kronor…  ”

”Anmälarna har via Facebook klickat in på tester vid namn mypersonalitytest och dictatortest. Där har de fått svara på frågor och uppgett personnummer, telefonnummer och i vissa fall e-postadress för att få tillgång till resultatet. Därefter har de fått hem fakturor, i vissa fall mycket hotfulla om vad som ska hända om de inte betalar.”

Trots att testerna är på svenska så är det ett slovakiskt företag som Konsumentverket nu försöker få tag i. Men dom uppmanar även alla att inte lämna personuppgifter på okända sidor för att undvika sådana här saker.

Min personliga lilla åsikt är att numera borde väl folk vara medvetna om faran att lämna ut sina personuppgifter på främmande sidor, men det finns förstås yngre som inte lärt sig det där än. Hur som helst så hoppas jag att inte fler drabbas av det här. Och att de som har gjort det redan ser till att anmäla och bestrida fakturan.

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. ojojoj..

Kommentarer är stängda.