Allmänt Mat & Bak

Färskpotatisen – en favoritdelikatess!

potatis1

 

Hej hej därute alla!

 

Nu börjar tiden för dagens nageljobb närma sig. Halv fem dyker min kund upp, men vi tänkte försöka hinna äta middag före det. Och idag blir det picnicbog med färskpotatis. Och appropå färskpotatis förresten, det är nog något jag skulle kunna äta hur mycket som helst av! Jag ledsnar aldrig på dessa tokgoda små knölar och är lika lycklig varje sommar när säsongen är här. För min del är det en av de godaste delikatesser som finns.

Något som jag inte känt till tidigare år, är att färskpotatisens dag firas den 6:e juni, på Svenska nationaldagen, sedan några år tillbaka. Färskpotatisens dag firas speciellt på Bjäre- och Kullahalvöarna med matmarknader där alla är välkomna att provsmaka olika sorter av årets primörer, prata direkt med odlarna och lära sig mer om potatis. Det låter som ett evenemang som skulle passa mig perfekt! 😀

En lite lustig sak med potatisen är att när Alströmer började odla potatisen i Sverige så höll han först på att bli lynchad, eftersom han glömde att tala om att det var rotknölen och inte den giftiga blasten som skulle ätas. 😛 Läs mer om potatisens historia här.

Men nu är min potatis färdigkokt och idag ska jag faktiskt unna mig en sak som jag älskar, nämligen en smörklick och lite salt på en färskpotatis. 😀

Ha en fortsatt fin dag alla och på återseende senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Jenny säger:

    Som ur-Alingsåsinvånare kan jag ALLT om potatisen och herr Alströmmer! 🙂

  2. Cherlindrea säger:

    Jenny: 😀 Och är en trogen anhängare av färskpotatiskulten som jag också eller? Hehe! 😛

Kommentarer är stängda.