Allmänt Blommor & växter

Krasse i små söta koppar – skördeklar! ;-)

kryddkrasse1

Minns ni att jag tipsade för ett par veckor sedan, om att man kunde så kryddkrasse i små söta koppar eller andra fina kärl, i stället för bara vanliga såkrukor? Då hade jag precis sått frön i mina tre små mockakoppar och täckt över dem med plastfolie.

Så här ser de ut i dag. 😀

 

Jag tycker det blir jättefint med grönt i kopparna så här, och precis som jag skrev då, så är det så mycket trevligare att ställa fram en sån här liten kopp på bordet så man kan ta för sig själv, än en såkruka. Och man behöver inte klippa upp mer än vad som går åt.
Kryddkrasse, eller smörgåskrasse som det också heter, är otroligt lättodlat och kan sås hela året på köksbänken. Jag tycker det är både roligt, trevligt och gott att ha en liten rugge med egenodlad krasse stående på bänken att kunna ta av till smörgåsen eller salladen.

Vi får väl se vad jag odlar i nästa gång.. Det är ju bara fantasin som sätter gränser. 😀

 

cutecolorsplantbutfly21

 

Nu har jag i allafall fått vilat en liten stund, för precis som jag misstänkte i morse så blev jag ordentligt trött fram emot eftermiddagen. Så efter en promenad med lilleman, då vi bland annat tog en tur ner till mamma och fjäskade till oss att få låna hennes senaste ”Allt om Trädgård” som kom med posten i går 😉 så vandrade vi hem igen och kröp ner under en filt ett par timmar, Loxy och jag.
Men nu är vi på benen igen, och jag tänkte jag skulle fortsätta en stund till inne i syhörnan innan jag ska slå mig ner framför tv’n. Klockan 21.00 är det dags för ”
Leila bakar” på tv4+. Det var sista avsnittet av ”Leila på landet” förra veckan, men jag hoppas det kommer tillbaka igen, för det gillade jag verkligen. Bara att njuta av miljön var halva nöjet. 😀 Men hennes bakprogram är inget jag tackar nej till heller, så det tänker jag inte missa ikväll. =))
Appropå Leila, så fick jag andra numret av hennes tidning ”Leilas Country Living” i brevlådan igår, hur mysig som helst! 😀 Massa härliga tips, recept och roliga reportage. Dessutom kommer en websida, Leilas Country Living att starta snart (om den inte redan har gjort det, måste kolla upp det) och det ser jag fram emot att se vad det kan vara.

 

knopp1

 

Nu ska jag kika till alla mina plantor en sista gång idag före kvällen. Den här Orkídén fick jag av min mamma för över två år sedan. Första året blommade den för fullt, och när den vissnat klippte jag ner blomstängeln efter alla konstens regler, precis som det står att man ska göra. Andra året hände det ingenting, ingen blomstängel kom upp över huvudtaget. Men jag har hört att dom kan göra så där, låter bli att blomma helt vissa år.
Men den har förstås fått stå här i fönstret och jag har bara hoppats på att den kanske skulle komma igen någon gång. Och så för ungefär en månad sedan upptäckte jag att en blomstängel vuxit upp nästan en decimeter. 😀 Och efter det har det gått fort! Nu har fem knoppar kommit på stängeln och jag gissar att i allafall ett par av dem kommer att slå ut nån gång de närmsta dagarna. Trägen vinner! 😛

 

cutecolorsplantbutfly1

 

Hoppas ni har haft en fin dag med inte alltför tråkigt väder, och att ni får en riktigt mysig kväll!

Må så gott alla, och på återseende!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(10) kommentarer

 1. säger:

  Jättesöta koppar, tack för tipset, du har så många fina tips man kan ta till sig.

  Nu skall jag vila för jag har planterat i dagarna två, bilder på min blogg idag.

  Ha en skön kväll
  Kram

 2. säger:

  Hej bloggvän!

  Åh, gud att dom har växt och blivit så stora så här snabbt.

  Missade Leilas tv program men får nöja mig med hennes nya tidning som jag fick hem i brevlådan igår, massor av gott och inspiration av annat.

  Kram och ha en fortsatt trevlig kväll.

  Nettisens

 3. säger:

  Så duktig du är… vad fina de blev! jag kämpar här hemma för att INTE ha hjäll mina stackars blommor. Jag grejar inte det där med lagom vatten. De drunknar, eller torkar ut 🙂
  Låna mig gröna fingrar hihihi

 4. säger:

  Det ser kul ut, hur länge ska plasten vara på och ska man vattna eller så? vill gärna prova dett för jag älskar krasse men är inte så bra på odling…

 5. Cherlindrea säger:

  Pärlan: Tack! 🙂 Jag ska kika in hos dig direkt! Det blev inget mer datorpyssel för mig igår, jag slocknade tidigt på kvällen. Behövligt det också ibland. 😉
  Hoppas du får en fin dag!
  Kramiz!

 6. Cherlindrea säger:

  Nettisen: Ja, det går verkligen superfort med krasse. Jag brukar alltid sätta några såna frön när jag sår annat, så har man något att glädja sig åt när man väntar på dom andra segingarna. *skratt*

  Jag fick också Leilas tidning i förrgår. 😀 Verkligen jättehärlig! Så himla synd att den bara kommer med 2 nummer det här året. En gång/månad hade varit perfekt. 😀

  Ha en jättefin dag! Kramar om!

 7. Cherlindrea säger:

  Danielle: *Skratt* Jag har faktiskt inga speciellt gröna fingrar heller..hehe! Det är min mamma som har begåvats med det i familjen. 😉 Så jag brukar göra precis som du, glömma bort växterna i lång tid, och dom som inte har torkat ihjäl dom vattnar jag ihjäl när jag väl kommer på det. Haha!
  Men den sista tiden har jag verkligen försökt att lära mig lite mer, och upptäckt att dom faktiskt inte kräver så mycket. Men just krasse är löjligt lättodlat, det brukar man ju odla i skolklasser för att det går så fort och är så lätt. Så dom är svåra att misslyckas med. 😀

  Ha en jättefin dag! Kramar om!

 8. Cherlindrea säger:

  Monica: Krasse är jättelätt att odla. Jag brukar faktiskt inte ha plast på i vanliga fall, jag tror inte ens det behövs om jag ska vara ärlig. Men fröna gror lite fortare om man har det, eftersom det håller värmen och fukten bättre. Men den ska bara sitta på en dag eller två, och man måste kolla till den hela tiden och lufta så det inte möglar.

  Fröna sår man på genomfuktad men inte blöt jord eller hushållspapper. Jag har testat både och och det går lika bra vilket som. Man ska inte täcka fröna, utan bara strö ut dem uppepå. Sen räcker det att hålla såbädden fuktig hela tiden så den inte torkar ut, och det gör jag med en sprayflaska.
  Fröna brukar gro efter ett par dagar, och efter nån vecka ungefär brukar man kunna skörda sin första krasse. Helt perfekt! 😀

  Hoppas du får en fin dag, trots tråkvädret. I allafall har vi regn här i Borås idag. *suck*
  Kramizar!

 9. hej hej… Tack för din kommentar sist! Ja, alla i ”bloggvärlden” verkar vara lite dåliga på blogg-fronten just nu, mycket annat som måste göras. Ser att du har fullt upp med plantering, pyssla och annat… Själv har jag som sakt fullt upp med skolan fram till studenten 5 Juni… JIPPI, de e ju snart (ler)…

  stor kram och hoppas ni får en bra dag (Torsdag)

 10. Cherlindrea säger:

  C: Hej på dig vännen! Ja, det är mycket nu, och man hinner inte riktigt med allt som man brukar. Jag får ta en stund då och då där jag läser ikapp mig på alla favvobloggar, och så kikar jag in lite då och då förstås, även om jag inte alltid hinner sitta och kommentera.

  Massa lycka med det sista nu inför studenten! 😀
  Ha en jättefin dag! Kramar om!

Kommentarer är stängda.