havrekex1

Hej hej alla!

Då har man startat ännu en dag med powerwalk på löpbandet och en – i mitt liv – något ovanlig frukost. 😛 Det funkar riktigt bra än så länge, men jag är inte så naiv att jag ropar hej efter tre dagar…haha! 😀 Dock så älskar jag mitt band och tror inte jag kommer att tröttna på det. =))

En sak som jag inte kunde låta bli igår var en av Håkans stora passioner här i livet – Havrekex! 🙂 Receptet kommer ifrån hans dotter Maria, och den här gången lyckades jag lite bättre än förra gången. Kanske för att jag hade rätt mjölmängd nu…hehe! Här kommer i allafall receptet på dessa supergoda havrekex, perfekta med lite ost och marmelad.

*

HAVREKEX

Du behöver:

8,5 dl havregryn

4 dl mjölk

100 gram smör

2 dl strösocker

8 tsk hjortronsalt

3 dl mjöl

Gör så här:

Blanda havregryn och mjölk och låt stå över natten. Tillsätt de övriga ingredienserna och knåda till en jämn deg.
Kavla ut degen till ca 3 mm och stansa ut cirklar ca 10 cm i diameter och lägg på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter på 200 grader.

***

Lycka till om du bakar dem! 🙂 Nu ska jag sätta på en kanna kaffe och invänta kompisen Veronica som är på väg hit.

Må så gott alla och på återseende senare!


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 3rd januari 2012
Filled Under: Allmänt, Bröd, Mat & Bak