Skönhet & hälsa

Fixar man ännu ett nyårslöfte tro? ;-)

training1

Jahapp! 😛 Det här är vad jag pysslade med tidigt i morse när jag inte kunde sova. *s*

För två år sedan gav jag ett löfte på nyår att sluta röka. Den 4:e januari 2010 hade jag dragit mitt sista bloss och jag har inte rört en cigarett sedan dess. Så det är faktiskt inte alltid som nyårslöften går åt skogen och misslyckas efter bara ett par dagar eller veckor. 😉 Mitt planerade nyårslöfte i år är ett helt ”paket” kan man säga. 🙂 Jag ska gå ner en del av dessa förbaskade dryga 21 kilona som jag gått upp sedan jag slutade röka efter förrförra nyårslöftet..hehe! Eftersom jag var väldigt underviktig vid den tiden, så gjorde det ju inte så mycket med en viss viktökning. Problemet var ju bara att det aldrig slutade. Jag bara ökade och ökade och nu har jag fått ordentligt nog! Så det har gjorts en hel del för planeringen inför mitt – och även min makes för den delen – nya livsstil. 😀

*

006-salad

*

Jag kommer att ändra vår kosthållning ganska radikalt från och med nu, kanske framför allt mina matvanor över huvud taget. (typ äta lite oftare än högst en gång om dagen, gärna mindre…) Jag har valt att köra på en fettsnål diet, men jag kommer även att dra ner på socker. Anledningen till att jag valt den fettsnåla varianten har två orsaker. Dels mår jag inte bra av för mycket fett. Jag mår dåligt och får magsmärtor av fettrik mat, och alla LCHF-are får faktiskt ursäkta mig – för min del funkar inte den varianten. Det andra skälet är att jag kommer att kombinera dieten med en sorts bantningskapslar. Vilka, vilken sort, hur de fungerar och så vidare håller jag av olika skäl för mig själv ett tag till, för att se hur det hela utvecklar sig. 😉 Men så till sist då – allt detta ska förstås kombineras med vettig motion och därför valde jag att köpa ett motionsband i förrgår. 😀  Jag har alltid varit extremt bekväm, på gränsen till lat, eftersom jag avskyr att träna, springa, lyfta skrot – ja, rent allmänt motionera och svettas. 😛 Men konstigt nog har jag aldrig haft något emot att gå på löpband, nästan hur länge som helst.

Så denna morgonen, när jag ändå inte kunde sova, så började jag dagen med en liten mjukstart på 30 minuter på bandet, en skön dusch efter det och sedan frukost bestående av gröt, ett kokt ägg och kaffe. Lunchen bestod av en liten omelett med färskgurka och chilli och ett glas färskpressad apelsinjuice. Vi får väl se hur det går framöver, men jag håller tummarna för mig, och det får ni gärna göra också. 😀 15 kg ska jag gå ner, och förhoppningsvis har både hjärtat och jag fått in en bättre kosthållning och ett sundare liv då. 🙂

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

 1. säger:

  God fortsättning!!

 2. cecilia säger:

  Hej!

  Nu va det väldigt länge sedan sist. Jag slö-surfade runt bland hundbloggar och trillade in här hos dig, kul!

  Hoppas allt är bra med er?! Jag har kollat runt lite här på din blogg, försöker skapa mig en uppfattning om vad du och Loxy har haft för er sedan vi hördes senast. Nu är det som sagt ett nytt år och jag läser i detta inlägg att du ska banta. Kämpa på och försök att vara målinriktad, precis som när du skulle sluta röka. Jag tror att du kommer klara de nyårslöftet galant!

  Vill passa på att önskar dig ett GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

  kram
  Cecilia (med hundflickorna Saga och Betty)

Kommentarer är stängda.