Allmänt

Träning, brödbak med recept och dagsplaner!

0498C095-9010-437C-AB4F-75F2DA4D8C0D

God morgon på er!

Det här skulle jag egentligen ha lagt upp igår kväll, men jag var så sjukt trött att jag bara satt och halvsov framför tv’n när jag kom hem från gymmet. ?

Det var en lång och intensiv dag igår. Först startade vi upp morgonen med en timmes cardio på gymmet, maken och jag. ? Sedan plockade jag upp mammas Elliot samtidigt som jag hämtade Loxy, för att vara vovve-vakt under dagen. Inte för att han gör så mycket väsen av sig precis. ?? Men eftersom jag satt fast hemma med hundarna bestämde jag mig för att prova ett nytt brödrecept jag hittat på nätet och som verkade både gott och lättbakat. Och det var verkligen båda delarna så jag tänkte att jag passar på att dela med mig av det här. ? Receptet kommer ifrån Tidningen Hembakat  

7E6E2405-0789-40F9-87D7-E890CB6BC5C3

Grahamsbullar

INGREDIENSER

20–24 st

  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk, rumsvarm
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6–7 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt, olja, honung och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och rör ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några minuter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
  4. Dela degen i 20–24 bitar. Forma runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galAler.

 

***

Efter brödbaket kom syrran för att låna min symaskin och sen skulle jag få en mycket behövlig massage av henne. Hon är ju utbildad massör så det gäller att utnyttja henne..hehe! ? Nej, skämt åsido, men jag har haft ont i höger skulderblad i ett par veckor, med en värk som går ut i axeln och strålar ner i armen. Ibland är det nästan outhärdligt och jag har fått undvika styrketräning av i princip hela överkroppen dessa veckor. Till och med roddmaskinen och crosstrainern började bli besvärlig på grund av smärtan. Nu skulle vi iväg på dubbla träningspass på kvällen, syrran och jag, så det kändes som en bra idé att testa massage. Och faktum är att det känts mycket bättre efteråt. Hon hittade snabbt knutorna i ryggen (eller vad det nu är) och efter en halvtimmes bearbetande av det onda stället kände jag mig som en ny, uppmjukad människa. ? Det är inte över än, men med ett par såna här behandlingar till så kommer det nog bli bättre. Jag vet inte varför jag får det här lite då och då. Överträning eller fel träning kanske..? ?

***

I allafall kom vi iväg till gymmet på kvällen. ?

C766B9FB-E909-4940-9126-4C2E183294DD

Det är sjukt dåligt ljus i de här bilderna, dels pga ljuset och de färgade lamporna, dels för att jag zoomade in med mobilen. Men jag var bara tvungen att lägga upp den här bildserien när min knäppa lillasyster kastar sig in i bilden för att få vara med i min selfie. Haha!! ??

***

Vi sitter och väntar på att vårt första pass, en halvtimmes CX Works, ska börja. Det var faktiskt första gången som jag körde det här passet utan uppvärmning på något sätt innan. Vi brukar alltid köra ca 20 minuters crosstrainer eller löpband innan. Men det hann vi inte med idag, så jag får väl bara hoppas att jag inte får ”betala” för det i efterhand. ?

Men ”uppvärmningen” tog vi igen efteråt. För efter ett i vanlig ordning tufft CX-pass var det dags för 45 minuters Indoor Walking. Herregud, säger jag bara!! ?

Jag har nog aldrig känt en större lust att bara ge upp och springa (läs: släpa mig..?) därifrån! Till och med min vältränade syster både såg ut och lät döende i mellanåt och det har jag nog aldrig sett eller hört. ? Det var stentufft, men jag klarade det!! Sån himla kick för självkänslan när man fixar nåt man inte tror man ska klara av! ???

Men sen var jag mör, vill jag lova!

***

                            

***

Då  var det underbart att komma hem och få kvällsmaten uppdukad av maken på vardagsrumsbordet framför tv’n. Nybakade grahamsbullar och te. ?

Och därefter var jag slut som människa! ?

***

Nu ska jag ha en vilodag idag efter gårdagen. Enligt min Apple watch så slog jag rekord i mest förbrända kalorier på en dag igår, jag var uppe i flera tusen steg mer än vanligt och min dag var 16 timmar lång utan en enda stillsittande timme. Inte konstigt att jag känner mig lite matt i benen denna morgon. ?

Men vilodag innebär inte en dag i soffan utan nu ska jag utnyttja det fina sensommarvädret, ge mig ut med vovve och kamera och se om jag kan knäppa några fina foton. Sedan blir det hårfärgning på mamma och lagning av nagel på en tjej i eftermiddag. Och så ska jag fixa en laxsallad till middag åt maken och mig. Och ja just det, sy lite saker ska jag också göra. Bland annat en kanal på en kökshandduk som jag fick av min hyresvärd i vårt älskade Grebbestad. En kökshandduk som det står Grebbestad på kan ju inte användas för att torka händer eller disk på. ? Den ska få hänga på paradhanddukshängaren och se fin ut. ❤️?

Nehepp, nog med tjatter! Ha nu en strålande fin sensommardag och kram på er!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...