me1

***

Hej där ute på er alla! 🙂

Hoppas ni har haft en härlig sommar så här långt, även om det verkar som om augusti tänker regna bort för oss. Men det är väl helt enkelt så att man får försöka acceptera läget och hitta på saker som funkar oavsett väder. 🙂

Just nu håller dom på att fixa till fasaderna på våra hus så vi kan ändå inte utnyttja altanen eller trädgården, så det är väl lite tur i oturen att det inte är strålande sommarväder och vi inte kan vara där ute. Men vi har i stället gjort lite andra mysiga saker.

 ***

taco3

***

I lördags dukade jag upp till taco-kväll med två av mina syskonbarn, tjejerna Saphira och Evelyn, och vi hade en riktig mysig kväll med dem. 🙂

***

taco1

***

taco2

***

God mat, massa godis och självklart – skräckfilm – som tydligen är den stora grejen just nu. Jag avskyr skräckfilmer! Jag avskyr att bli så där hoppa-till-vettskrämd eller ligga halva natten och fundera på om jag vågar ha foten utanför täcket eller inte..haha! 😀 Men den sista tiden har jag sett fler skräckfilmer än jag sett sammanlagt i hela mitt liv! Så jag var ju bara tvungen att hämnas lite på dom små skräckförtjusta tjejerna. Hehe!

Så strax innan jag gick och lade mig och lämnade dom nedbäddade i soffan i vardagsrummet, påpekade jag att dom nog måste hålla lite extra koll på fönstren eftersom byggställningarna utanför inbjuder till alla möjliga skummisar som nog gärna smyger omkring och kikar in genom fönstren på nätterna… Mohahaha!!

***

taco4

***

Jag vet fortfarande inte hur länge dom låg vakna och spanade mot fönstren den natten men detta var runt klockan 11 dagen därpå…hehe! 😛

***

skog1

***

Senare på söndagen när tjejerna stuckit iväg på sina olika söndagsaktiviteter så åkte hjärtat och jag – och Loxy såklart – ut i skogen för att leta lite kantareller. Vi tillhör verkligen inte dom där som bara ramlar över kantarellställen bara dom stannar för att rasta hunden. Vi får verkligen kämpa för det, och till och med när alla säger att det är extrema kantarellår så kommer vi hem tomhänta. Vi är inget bra på det där..haha! 

***

skog3

***

Men den här gången hade vi i allafall lite tur och fick ihop tillräckligt för att det skulle bli några burkar att frysa in. 🙂 

***

skog4

***

Och dom var sjukt stora! Vi ska nog ta oss en tur till i veckan och se om vi har lite tur igen. 🙂 

***

krans2

***

Förutom svamp så plockade vi en hel massa ljung också och jag gjorde ett tappert försök att binda ihop en ljungkrans att sätta på dörren. Det här med kransar är inte riktigt min grej egentligen. Jag vet rent teoretiskt hur det ska gå till men får ändå inte riktigt till det. Men jag får nog ändå säga att jag blev skapligt nöjd med slutresultatet ändå för att vara första ljungkransen. 🙂 

***

krans1

***

Så nu hänger den på ytterdörren och vi får väl se hur länge den håller sig fräsch. Ljung brukar ju stå sig länge i kruka men jag vet inte riktigt hur det är med kransar. 

***

mat1

***

Avslutningsvis blev det en sallad med kallrökt lax och räkor till middag, min storfavorit skulle jag nog kunna säga. 😛 

Så vi hade en riktigt skön och mysig söndag, trots gråväder. Att vara ute i skogen ger så himla mycket underbar energi tycker jag. Jag bryr mig knappt om ifall jag inte hittar några kantareller, även om det såklart är roligt om man gör det. Jag njuter mer av att bara vandra omkring i skogen och insupa dofterna, skogens ljud och stillhet. 

***

loxysover1

***

En annan som älskar skogen är Loxy, och även om vi får bära honom en del på oländiga ställen nu när han är lite gammal och lätt blir trött, så märks det så tydligt på honom hur han piggnar till och njuter av att vara ute i naturen han också. <3 

Men han somnade gott och sov hela kvällen efter att vi rensat igenom honom efter fästingar, älgflugor och annat elände. 

Jaha, det har väl varit vår helg i stora drag, förutom att vi också hunnit med gymmet på morgonen. I morgon ska vi iväg på något helt annat, men såå himla roligt och jag ser verkligen fram emot det! 😀 Om jag orkar så ska jag lägga upp lite bilder och blogga om det på kvällen. Men risken är att jag är väldigt trött och i såfall kommer blogginlägget i övermorgon i stället. 😉 

Ha nu en fin måndagskväll alla och på återseende! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 19th augusti 2019
Filled Under: Allmänt