me1

***

Hej dĂ€r ute pĂ„ er alla! 🙂

Hoppas ni har haft en hĂ€rlig sommar sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt, Ă€ven om det verkar som om augusti tĂ€nker regna bort för oss. Men det Ă€r vĂ€l helt enkelt sĂ„ att man fĂ„r försöka acceptera lĂ€get och hitta pĂ„ saker som funkar oavsett vĂ€der. 🙂

Just nu hÄller dom pÄ att fixa till fasaderna pÄ vÄra hus sÄ vi kan ÀndÄ inte utnyttja altanen eller trÀdgÄrden, sÄ det Àr vÀl lite tur i oturen att det inte Àr strÄlande sommarvÀder och vi inte kan vara dÀr ute. Men vi har i stÀllet gjort lite andra mysiga saker.

 ***

taco3

***

I lördags dukade jag upp till taco-kvĂ€ll med tvĂ„ av mina syskonbarn, tjejerna Saphira och Evelyn, och vi hade en riktig mysig kvĂ€ll med dem. 🙂

***

taco1

***

taco2

***

God mat, massa godis och sjĂ€lvklart – skrĂ€ckfilm – som tydligen Ă€r den stora grejen just nu. Jag avskyr skrĂ€ckfilmer! Jag avskyr att bli sĂ„ dĂ€r hoppa-till-vettskrĂ€md eller ligga halva natten och fundera pĂ„ om jag vĂ„gar ha foten utanför tĂ€cket eller inte..haha! 😀 Men den sista tiden har jag sett fler skrĂ€ckfilmer Ă€n jag sett sammanlagt i hela mitt liv! SĂ„ jag var ju bara tvungen att hĂ€mnas lite pĂ„ dom smĂ„ skrĂ€ckförtjusta tjejerna. Hehe!

SĂ„ strax innan jag gick och lade mig och lĂ€mnade dom nedbĂ€ddade i soffan i vardagsrummet, pĂ„pekade jag att dom nog mĂ„ste hĂ„lla lite extra koll pĂ„ fönstren eftersom byggstĂ€llningarna utanför inbjuder till alla möjliga skummisar som nog gĂ€rna smyger omkring och kikar in genom fönstren pĂ„ nĂ€tterna… Mohahaha!!

***

taco4

***

Jag vet fortfarande inte hur lĂ€nge dom lĂ„g vakna och spanade mot fönstren den natten men detta var runt klockan 11 dagen dĂ€rpĂ„…hehe! 😛

***

skog1

***

Senare pĂ„ söndagen nĂ€r tjejerna stuckit ivĂ€g pĂ„ sina olika söndagsaktiviteter sĂ„ Ă„kte hjĂ€rtat och jag – och Loxy sĂ„klart – ut i skogen för att leta lite kantareller. Vi tillhör verkligen inte dom dĂ€r som bara ramlar över kantarellstĂ€llen bara dom stannar för att rasta hunden. Vi fĂ„r verkligen kĂ€mpa för det, och till och med nĂ€r alla sĂ€ger att det Ă€r extrema kantarellĂ„r sĂ„ kommer vi hem tomhĂ€nta. Vi Ă€r inget bra pĂ„ det dĂ€r..haha! 

***

skog3

***

Men den hĂ€r gĂ„ngen hade vi i allafall lite tur och fick ihop tillrĂ€ckligt för att det skulle bli nĂ„gra burkar att frysa in. 🙂 

***

skog4

***

Och dom var sjukt stora! Vi ska nog ta oss en tur till i veckan och se om vi har lite tur igen. 🙂 

***

krans2

***

Förutom svamp sĂ„ plockade vi en hel massa ljung ocksĂ„ och jag gjorde ett tappert försök att binda ihop en ljungkrans att sĂ€tta pĂ„ dörren. Det hĂ€r med kransar Ă€r inte riktigt min grej egentligen. Jag vet rent teoretiskt hur det ska gĂ„ till men fĂ„r Ă€ndĂ„ inte riktigt till det. Men jag fĂ„r nog Ă€ndĂ„ sĂ€ga att jag blev skapligt nöjd med slutresultatet Ă€ndĂ„ för att vara första ljungkransen. 🙂 

***

krans1

***

SÄ nu hÀnger den pÄ ytterdörren och vi fÄr vÀl se hur lÀnge den hÄller sig frÀsch. Ljung brukar ju stÄ sig lÀnge i kruka men jag vet inte riktigt hur det Àr med kransar. 

***

mat1

***

Avslutningsvis blev det en sallad med kallrökt lax och rĂ€kor till middag, min storfavorit skulle jag nog kunna sĂ€ga. 😛 

SÄ vi hade en riktigt skön och mysig söndag, trots grÄvÀder. Att vara ute i skogen ger sÄ himla mycket underbar energi tycker jag. Jag bryr mig knappt om ifall jag inte hittar nÄgra kantareller, Àven om det sÄklart Àr roligt om man gör det. Jag njuter mer av att bara vandra omkring i skogen och insupa dofterna, skogens ljud och stillhet. 

***

loxysover1

***

En annan som Àlskar skogen Àr Loxy, och Àven om vi fÄr bÀra honom en del pÄ olÀndiga stÀllen nu nÀr han Àr lite gammal och lÀtt blir trött, sÄ mÀrks det sÄ tydligt pÄ honom hur han piggnar till och njuter av att vara ute i naturen han ocksÄ. <3 

Men han somnade gott och sov hela kvÀllen efter att vi rensat igenom honom efter fÀstingar, Àlgflugor och annat elÀnde. 

Jaha, det har vĂ€l varit vĂ„r helg i stora drag, förutom att vi ocksĂ„ hunnit med gymmet pĂ„ morgonen. I morgon ska vi ivĂ€g pĂ„ nĂ„got helt annat, men sĂ„Ă„ himla roligt och jag ser verkligen fram emot det! 😀 Om jag orkar sĂ„ ska jag lĂ€gga upp lite bilder och blogga om det pĂ„ kvĂ€llen. Men risken Ă€r att jag Ă€r vĂ€ldigt trött och i sĂ„fall kommer blogginlĂ€gget i övermorgon i stĂ€llet. 😉 

Ha nu en fin mÄndagskvÀll alla och pÄ Äterseende! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 19th augusti 2019
Filled Under: AllmÀnt