5C9A96D2-BFE2-4D5E-AA51-DD9EA4232D13

***

Hej hej! ?

Det här inlägget var ju tänkt att komma upp igår egentligen. Men efter en lång tokhet dag med över 31 grader så blev vi plötsligt våldgästade av halva familjen. ? Ett par av dem var redan inbjudna, resten kom ändå. ??  Så det blev en spontan och, i vanlig ordning, något rörig familjekväll med grillning och prat i sommarvärmen.
***

A495C900-624B-4CBD-8C80-EB06B45A5381 ***

 Och när hela gänget dragit vidare åt olika håll så var jag trött, mätt och genomsvettig så det blev bara en dusch och sen en stund i soffan med Harry Potter på tv’n innan jag hoppade säng. Och sen kunde jag ändå inte somna på grund av värmen i sovrummet och hysteriskt kliande myggbett. Så jag gick upp igen och gjorde mig ett par mackor och packade upp lite väskor som blivit liggande sen vi kom hem från norrland. Lotus resväska bland annat, för självklart har han en egen. ?

Till slut somnade jag när klockan var runt halv två på natten, och väcktes igen av Lotus klockan fem i morse. Då var det bara att kliva upp och sen slog jag ihjäl några tidiga morgontimmar med att städa ur och möblera om i köksskåpen och göra nya naglar på mig själv.

***

C5B46DCA-B93F-416F-BE1F-33A1CC093FE2 ***

Så jag är egentligen lika trött idag men här kommer i allafall det utlovade inlägget från vår första dag i Härnösand. ☺️
***

Efter 11 timmars bilresa, självklart med flera stopp på vägen för Lotus skull och för fikapauser, så gjorde vi inte mycket mer än att installera oss i hyrrummet och bädda i ordning soffan för natten. Vädret var kanon hela vägen och vi var ganska möra efter resan alla tre. Så det blev en tidig kväll för oss.
***

Dagen därpå åkte vi ut till Sälstens camping.
Det är otroligt vackert därute och även om inte campinglivet riktigt är min grej längre, det var något jag tyckte var kul när jag var yngre, så hade jag definitivt kunnat tänka mig att bo just här på Sälsten. Det finns några campingar i Sverige som jag är riktigt förtjust i och Sälstens camping är en av dem. Grebbestads camping och Norrfällsvikens camping är ett par andra. ☺️
***

D6491D6A-8BD1-4D4D-80FD-A1A832D8705E ***

På campingen bodde Håkans äldsta son med fru och döttrar sedan drygt en vecka tillbaka i en av stugorna, så vi var där för att hälsa på innan dom skulle åka tillbaka nedåt landet. ?

Vi började dagen med att köpa med oss lite gott fikabröd, packa picknickkorgen och åka hem till svärmor. I huset där hon bor finns en fantastisk innergård som bland annat används som uteservering av servicerestaurangen i huset. Men just denna veckan vi var där så var restaurangen stängd. Så utrustade med handskar och munskydd gick vi in hos svärmor och kokade kaffe och tog med oss ner till innergården tillsammans med allt vi köpt med oss. Därnere mötte vi upp bonussonen med familj och dukade upp för förmiddagsfika. ?

***

E3A01C14-F0E0-4713-9804-7085E6972930
***

Vi drog ihop två bord så vi skulle kunna sitta med gott avstånd och hade en supermysig stund i solen och värmen. Vi hade sådan tur att vi var helt ensamma inne på gården så vi såg till att alla dörrar ut till trapphusen var stängda och sen fick Lotus springa runt och busa bäst han ville med småtjejerna. ?

***

2EAEF34B-5BA7-4F1A-89E3-3256D855E5BB

***

Det är svårt att återge hela gården och intrycket man får av den på bild. Men det är en otroligt vacker innergård.? Förutom den vackra marken med blankpolerade stenplattor på vissa ställen och de mysiga små grupperna med bord och stolar, parasoller och en grill, så är där fullt med blommor. Enorma mängder med blommor! ?

I en del av gården står en vacker porlande fontän, även den inramad av blommande färgprakt och på flera ställen står rikt blommande blomsterlådor. Hela gården ra,as in av höga glasfönster in mot trappkorridorerna. Om jag skulle bo i ett servicehus nångång så skulle jag ge mycket för att det skulle bli ett boende med en sån här gård. ?

Den här gården tillsammans med solen och värmen var ju också förutsättningarna för att vi skulle kunna träffa svärmor och sitta och fika tillsammans allihopa. Ch det var helt underbart!
***

2162DF07-B99D-450C-B7C2-3B19181CC4CF
***

Efter fikastunden med svärmor och bonusson med familj lämnade vi en liten blomma till henne från min mamma, och sen åkte vi ut till  Sälstens camping igen för att umgås lite innan dom skulle åka hemåt på söndagsmorgonen.
Jag hade dessutom ett annat mål. Stenar! ?

***138ECFC5-9CEF-4F4A-B495-7BBDD577ACF7

***

Jag har aldrig sett en sådan fantastisk stenstrand nångång. ? Med massor och åter massor av släta rundade stenar, perfekta för att måla mandalamönster på eller att bygga stentorn. Jag hade mina små önskemål om vad för stenar jag ville ha, så efter lite förklaringar satte alla igång och leta. Nåja, tjejerna var nog mer intresserade av att leka med Lotus. ? Och karlarna var mer intresserade av att kasta macka eller smörgås, vad man nu föredrar att kalla det. Undra hur det kommer sig förresten? Jag har nog aldrig sett en pojke/kille/man/karl/gubbe nån gång i mitt liv som lyckats gå förbi platta stenar och vatten av något slag utan att börja kasta. ?

***

Men hur det nu var så fick jag faktiskt ihop en riktigt stor hög med fina stenar med hjälp av alla och nu ska jag prova på detta färgglada hantverk tänkte jag.
***

11B8ADFF-F589-4A17-93D0-C6A0CB3FB7F4

***

 Det var allt för denna dagen! 
Nu ska jag iväg en sväng och hämta vinbär. Återkommer i morgon med fortsättning på resan. ?

Ha en fin kväll alla! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 10th augusti 2020
Filled Under: Allmänt