Allmänt Mat & Bak

Cupcakesbak och sockerpastapyssel idag! :-)

cupcakesbak1

 

Hej hej alla!

 

Hua, vilken seg dag jag har idag. Så trött! Ingen avfrostning kan jag ju säga. Det får jag ta när jag känner mig mer utvilad. Förhoppningsvis i morgon.
Hittills har jag inte gjort mycket alls idag, bara suttit och surfat runt på olika roliga sidor på nätet. Jag planerar att beställa en fotobok och håller på att välja ut bilder till den. Inte helt enkelt bland alla tusentals foton jag har. Det ska bli kul att se vad jag får ihop. 😀 Jag har lite idéer som jag inte släpper än, ni ska få se längre fram. 😉

 

Nu ska jag dock göra något helt annat, nämligen baka cupcakes. Eller ja, jag ska börja med att göra sockerpastadekorationerna. 😀 Så nu ska jag dra fram alla mina strösselburkar, färgburkar och andra tillbehör och börja pyssla. Sen ska jag ställa mig i köket och baka mitt favoritrecept på cupcakes. Jag tror jag har lagt upp receptet tidigare, men här kommer det igen – en favorit i repris. 😛

 

Cupcakes med hallon och vit choklad

 

Du behöver:

 

150 gram smör

2 dl strösocker

2 ägg

1/2 dl mild yoghurt (3% fetthalt – ej mager)

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 dl hallon

150 gram vit choklad, grovhackad

1 dl grovhackade valnötter (valfritt)

 

Gör så här:

 

Vispa ägg och socker pösigt. Häll i yoghurten i ägg-socker-blandningen. Smält under tiden smöret och häll det i äggsmeten under omrörning. Börja med ytterst lite smör under kraftig vispning. Var noga, annars skär det sig. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Häll i chokladen (och eventuellt valnötterna) bland de torra ingredienserna. Vänd i de torra ingredienserna i ägg/sockerblandningen och häll i de frysta hallonen sist, alternativt tryck i 2-3 stycken per muffins när du hällt upp smeten. Häll upp till två tredjedelar smet i muffinsformar. Grädda dem i 180 grader i 20 minuter.

 

Det här är världens saftigaste muffins! Ofta gör jag dem bara naturella, utan vare sig hallon eller choklad och dom är tokgoda så också. Sen kan man välja att smaksätta dem med andra saker, till exempel blåbär som också blir kanongott! Det är troligtvis yoghurten som gör saftigheten gissar jag, eftersom det är det enda som skiljer sig ifrån andra muffinsrecept jag har provat.

Hur som helst, nu ska jag göra sockerpastafigurer. 😀

Lycka till om ni testar receptet och ha en fortsatt fin dag!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...