Allmänt

Dagens middagsrecept – kebabgryta med ris

D0465CCD-0B2B-4800-A3B8-0BED3F48FDC3

***

Hej på er!

Här kommer som utlovat receptet på en superenkel och supergod kebabgryta.
Jag åt den första gången hos min syster Therese för herrans massa år sedan och har inte lagat den själv på säkert 15 år. Förrän nu, och det kommer bli fler gånger. 😊

Till denna kebabgryta behöver du:

Ett paket färdigkryddat strimlat kebabkött, ca 500 gram

1-2 gula lökar

1 burk majs

färska champinjoner

1 burk créme fraiche Paprika/chili

3 dl vispgrädde

lite idealmjöl

Gör så här:

Hacka löken och fräs den mjuk och glansig i lite smör.
Skiva champinjonerna och stek dom tillsammans med löken.
Lägg i kebabköttet och stek det. Jag brukar dra löken och svampen åt sidorna i pannan och låta köttet bli genomstekt innan jag blandar ihop det och låter det stekas tillsammans en stund på låg värme.
Häll i créme fraichen och blanda väl. Häll i grädden. Låt det småkoka på låg värme i ca 10 minuter tills det tjocknar. Red med lite idealmjöl om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med kokt ris.
Smaklig spis!

🤗

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...