D0465CCD-0B2B-4800-A3B8-0BED3F48FDC3

***

Hej pÄ er!

HÀr kommer som utlovat receptet pÄ en superenkel och supergod kebabgryta.
Jag Ă„t den första gĂ„ngen hos min syster Therese för herrans massa Ă„r sedan och har inte lagat den sjĂ€lv pĂ„ sĂ€kert 15 Ă„r. FörrĂ€n nu, och det kommer bli fler gĂ„nger. 😊

Till denna kebabgryta behöver du:

Ett paket fÀrdigkryddat strimlat kebabkött, ca 500 gram

1-2 gula lökar

1 burk majs

fÀrska champinjoner

1 burk créme fraiche Paprika/chili

3 dl vispgrÀdde

lite idealmjöl

Gör sÄ hÀr:

Hacka löken och frÀs den mjuk och glansig i lite smör.
Skiva champinjonerna och stek dom tillsammans med löken.
LÀgg i kebabköttet och stek det. Jag brukar dra löken och svampen Ät sidorna i pannan och lÄta köttet bli genomstekt innan jag blandar ihop det och lÄter det stekas tillsammans en stund pÄ lÄg vÀrme.
HÀll i créme fraichen och blanda vÀl. HÀll i grÀdden. LÄt det smÄkoka pÄ lÄg vÀrme i ca 10 minuter tills det tjocknar. Red med lite idealmjöl om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med kokt ris.
Smaklig spis!

đŸ€—

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 6th september 2020
Filled Under: AllmÀnt