Mat & Bak

En helt fantastisk middag! =))

matbild6

Vi har ätit en fullkomligt underbar middag ikväll! smiley När Håkan kom hem från mc-turen så tände vi grillen, och det enda jag har gjort sen är att skära upp sallad. Ikväll var det Håkan som stod för matlagningen. 🙂

Receptet på såsen kommer ifrån hans bror i Härnösand och ska ni grilla de närmaste dagarna så kan jag definitivt rekommendera er att prova den till kyckling i Håkans egen grillmarinad. smiley Här kommer hela vår grillmiddag:

Blanda ihop solrosolja, olivolja, soya, sweet chilisås, akaciahonung och lite vitlökssalt och låt kycklingfiléerna ligga och dra i marinaden i ett par timmar innan du grillar dem på högt galler. Ha inte bråttom, kyckling måste få ta sin tid.

Tvätta eller borsta små färskpotatis. Skär dem i klyftor och bred ut i en långpanna. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Baka i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter eller tills potatisen känns färdig.

Blanda ihop 2 dl naturell créme fraiche, 1 paket créme bonjour ost med Tacosmak, 1/2 köttbuljongtärning och 2 pressade vitlöksklyftor. Värm blandningen i kastrull på spisen tills osten har smält och rör allting till en slät sås. Ställ såsen åt sidan och låt den kallna.

Servera den grillade kycklingen och klyftpotatisen med en blandad grönsallad och kall taco-sås. Vi valde idag att dricka ett rosévin (Mateus) till kycklingen, men där tar man förstås vad man tycker bäst om. smiley Det var i varjefall absolut supergott och som sagt något jag varmt kan rekommendera. Förutom till Jari & Helén som ska ge 17 i att testa det. Ni får vänta tills ni kommer hit på middag nästa gång. *skratt* smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...