Djur Mat & Bak

Recept på egna hundkex

dogln1b

Jag tänkte jag skulle tipsa om lite fler hundkex-recept för den som tycker det är kul att baka egna sådana. I senaste numret av Hundsport bjuder Vipegårdens Hunddagis på ett par av sina recept, och eftersom kanske inte alla får tidningen så kan ni ju ta del av recepten här i stället. 😉 Gå gärna in på vipegarden.se och kika runt på deras fina hemsida – den är verkligen jättemysig, med massa fina foton på allt ifrån hundar och bakverk till blommor och naturbilder.

dogcl1a

dogcrackers2

   Vipegårdens uppskattade leverkex

1 kg kokt lever
500 g rumstempererat smör (äkta vara, inget margarin)
3 dl socker
3-4 msk honung
1,5 kg vetemjöl
2 dl vetegroddar
2 dl vatten

 

Kör smör och lever i matberedarens mixer, tills du får en slät puréaktig konsistens. Koka upp vetegroddarna med vattnet, häll i alla ingredienser i bunken och blanda till en fast konsistens. Börja sedan att kavla ut och forma med diverse roliga bakformar. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter. Låt sedan kexen ligga på galler och torka till sig i minst ett dygn.  8 plåtar.

 

dogcrackers1

Grova hundkex med tuggmotstånd

1 liter rumstempererad A-fil
1,5 kg grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 ägg
4-5 msk honung
1 dl rapsolja

 

Blanda alla ingredienserna i en matberedare till en fast och klibbfri konsistens. Börja sedan att kavla ut och forma med diverse roliga bakformar. Grädda kexen i 200 grader mitt i ugnen i 12-15 minuter. Man kan annars se när de börjar få färg, då är det dags att ta ut dem. Det ska nästan vara lite pepparkaksfärg över dem. Låt gärna kexen torka på eftervärmen i ugnen. Dessa kex är riktiga nyttokex med ett rejält tuggmotstånd, ett perfekt mellanmål. 5 plåtar.

 

För dig som inte har tid eller lust att baka egna kex men ändå vill ha något nyttigt att ge vovven som mellanmål, så kan jag varmt rekommendera dessa ekologiska kex.

 

kex

Med Eucalyptus och Persilja.

Mineraler och vitamer.

Bra for hundens tänder och andedräkt.

Du hittar dem på Posh Pooches, 5kr styck eller 5 stycken for 20kr.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

  1. säger:

    hej gumman!
    försökte ringa dig med numret jag fick från nikki med det går inte att nå dig.
    tänkte jag kunde ringa om det vi pratade om igår nämligen men det va inte speciellt lätt.
    skickar mitt nummer i ett mail så kanske du kan ringa mig?
    kramar om massvis

  2. säger:

    Vad bra med reccept på tuggben, ven fast jag tror att jag skippar dem med lever i… Jag har ju nyss hittat din blogg, men oj vad mycket fint det var här. Hur många chis har du? Jag har en och en whippet. Kram från Ewa

  3. Cherlindrea säger:

    Miah: Jag hade telejacket ur eftersom jag låg och sov. 😉 Sorry gumman. Vi hörs. Jag ringer dig. Kramar om!

  4. Cherlindrea säger:

    Ewa: Tack så jättemycket, vad roligt att höra! 😀 Jag har bara en chi, men det räcker mer än väl för mig. *skratt* Ett riktigt bustroll. 😉 Jag har ju varit inne och kikat hos dig och dina vovvar är verkligen jättefina!
    Kramar!

Kommentarer är stängda.