svamp1En god morgon allihopa! smiley Även i morse fick kameran följa med ut på morgonpromenaden. Och den var tidig, ca halv sju tror jag klockan var. Jag låg och halvslumrade och hade väl legat sedan klockan fem ungefär – då vaknade Loxy till liv och skulle på liv och död ner från sängen. Jag tog med honom ut i hallen och slängde på mig lite kläder och gick ut på en promenad med honom. När vi kom in igen och jag tog av honom kopplet så visade det sig att det var vattenskålen han egentligen ville åt när han skulle ner från sängen. (!) Jag brukar sällan ta fel på vad det är han vill, men jag är nog lite förvirrad utav sömnbristen nu. *s* Men vi fick ju en trevlig morgonpromenad i allafall. smiley

 

 

svamp2

 

Och som sagt, kameran fick följa med igen. Det är bäst att passa på nu när det är så fint väder och det inte regnar. Jag tog lite kort på diverse olika svampar som poppat upp lite här och var i skogen utefter stigen där vi brukar gå. Just svampar tycker jag är ett sånt typiskt hösttecken, dom kommer ju oftast innan löven blir gula och röda. Jag är inte speciellt bra på svampsorter och skulle inte våga ge mig på att plocka annat än kantareller, men jag känner förstås igen flera olika giftsvampar. Och faktum är att det oftast är de giftigaste svamparna som är de vackraste, och de jag helst fotar. Det tråkiga är bara att folk ofta sparkar sönder svamparna. Jag hade sett några vackra vita flugsvampar tidigare, som jag gick för att fota idag, men dom var söndersparkade förstås.

 

 

svamp3

 

Men jag tänkte faktiskt att jag skulle ta en tur lite längre in i skogen idag om vädret håller i sig och om jag orkar framför allt. Just nu tycker jag det är helt underbart att gå ute i naturen med kameran. Färgerna är så intensiva trots att så mycket är förmultnat och doften av skog är helt berusande. Det är synd som sagt, att man inte kan förmedla dofter och ljud med kameran. smiley

Men nu ska jag fixa lite här hemma så jag önskar er en riktigt fin fredag. Jag återkommer lite senare förstås, men ha det så bra tills dess. smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 13th januari 2009
Filled Under: Foto