halloweencupcakes1

 

Jaha, det tog en liten stund innan jag fick upp de här idag. Jag har tyvärr legat strandat i sängen med migrän sen senaste inlägget (faktiskt inte baksmälla eftersom jag inte dricker…smiley) och dit ska jag återvända nu. Men här är i allafall en av mina 14 cupcakes jag gjorde till våran Halloweenfest igår kväll. Jag gjorde hälften i ”motsatta” färger så att säga…

 

 

 

 

 

halloweencupcakes2

 

….så att det skulle bli lite variation. De här cuppisarna är lite slarviga här och där, men jag hade superbråttom, och med 14 stycken att göra på kort tid så fick det bli som det blev. smiley

 

 

 

 

 

 

 

halloweencupcakes3

Alla cupcakes är fyllda med chokladbitar och sen har jag gjort hälften med en nutellaglasyr och hälften med en lemon curd glasyr. Locken är gjorda i sockerpasta, som jag har köpt vit och färgat in själv och sen skurit och kavlat ut i lagom storlek.

halloweencupcakes4

 

halloweencupcakes5

 

De svarta locken var lite torrare av någon anledning (färgen?) och svårare att forma än de orange.

 

halloweencupcakes6

 

Sen spritsade jag kristyr runt kanterna, lite ojämt med ”taggar”. Kristyren har jag gjort själv med äggvitepulver och färgat med olika geléfärger, samma som jag färgar in sockerpastan med.

halloweencupcakes7

Efter det så satte jag fast ett spöke i sockerpasta på varje cupcake med hjälp av ätbart lim.

halloweencupcakes8

 

De här söta små spökena hittade jag en beskrivning på hos Eva på hennes blogg Blixmans Blogg. Jag hade faktiskt tänkt att vara med på hennes tävling om bästa halloweencupcakesen som pågick tills idag, men jag hann tyvärr inte. Men kika gärna in på hennes blogg. Hon gör fantastiska skapelser!

halloweencupcakes9

 

Små månar, pumpor, fladdermöss och spöken i modelleringspasta sätts fast med ätbart lim.

halloweencupcakes10

Till sist strödde jag ätbart glitter i silver och svart över hela cupcakesen. smiley

halloweencupcakes11

Hoppas ni hade en trevlig Halloween alla! smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 15th januari 2009
Filled Under: Foton, Pyssel & handarbete, Tårtor & Cupcakes