Det här är en lite egen variant på Kärleksmums, eller vad man nu vill kalla de här underbara chokladrutorna med kaffeglasyr och kokos. 🙂 Vanligtvis gör man ju dem i en stor långpanna och skär sen upp dem i rutor. Jag valde att göra dem i en liten form och sedan dekorera kakan med lite egna småsaker.
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 15 min
Färdigt på: 30 min
I och med att jag gjorde den i en liten form så blev kakan högre än vanligt, men jag kunde också stjälpa upp den, vilken gör det lättare att dekorera den än om den ligger kvar i långpannan.
Ingredienser
Till 1 plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Förutom kokosen så strödde jag lite rosafärgat socker över kakan och dekorerade med hjärtan och blommor som jag gjort i sockerpasta. Till sist lade jag några rosa sockerpärlor runt om dekorationerna. Det här receptet är superenkelt och kakan blir verkligen tokgod! Men det som är roligt med den är just att man kan göra den lite festligare om man vill, för speciella tillfällen. 🙂
Åh, vad fin och god den ser ut! 😀
Mickan: Tack gumman! 😀 Den var faktiskt riktigt god. Men så är det ett av mina favoritrecept också. 😉
Ehh.. what do you not belive? 🙂
I have tracked all your IP-number now, and sent a report by e-mail to your operators.
You will discover that your IP-number is banned. I would recomend you not try to write more here.