Personligt

Melodifestivalen i kväll…

velvetkjol

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga… mer än att jag tycker att den här omgången var rena katastrofen!
Och det var exakt de orden min bror sms:ade till mig första helgen när han såg festivalen, och menade att det var rena farsen.
Jag tyckte inte någon av de här åtta bidragen var något som skulle kunna repressentera Sverige. Visserligen har jag alltid gillat Velvet, och den här låten var väl ganska okej också, men knappast direkt schlagermässig. Å andra sidan, det är ju inte heller det som gäller längre har jag förstått. Nu för tiden kan det vara vilken typ av låt som helst som tävlar i schlagerfestivalen.
BWO gjorde mig också besvikna. Dom brukar också vara riktigt bra, och det var väl inte något större fel på den här låten heller egentligen. Men dom har gjort så mycket bättre än det här, och dessutom tyckte jag både låten och Martin Rolinski’s utspel var alldeles för likt förra årets vinnare från Ryssland. Men det var väl oundvikligt antar jag. Det kommer alltid några kopior av föregående års vinnarlåt.

*

Men det värsta är varken artister, uppträdanden eller låtar utan för första gången här i bloggen kommer jag att totaldissa en annan person. Dock en offentlig sådan, och det känns lite mer legalt på något sätt. Både Håkan och jag håller nämligen på att bli totalt tokiga på årets programledare Petra Mede. En sämre och mer malplacerad programledare i de här sammanhangen har jag aldrig sett! Hur kan denna människa vara komiker? Hon är ju inte ens rolig, hur mycket hon än försöker.
Jag brukar som sagt var inte uttala mig så negativt om någon på det här viset i vanliga fall, men jag uttalar mig för många, när jag skriver att hon har förstört det här årets melodifestival totalt med sitt flamsiga sätt och sina ständiga försök till skämt. Hon har med sitt beteende lyckats sänka nivån på melodifestivalen från en stor musikgala till någon slags lekstuga som man knappt tar på allvar längre.

Jag tycker synd om artisterna och jag tycker synd om tittarna som blivit besvikna på tävlingen det här året. För dem som inte delar min åsikt så kan jag bara gratulera. 😉

***

Ha en fortsatt fin kväll alla!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    håller med helt om petra mede!
    Hon är patetiskt. Bort bort bort.

  2. Cherlindrea säger:

    deewie: Trevligt att höra att vi inte är ensamma. 😉 Och du sa det rätta ordet – patetisk.

Kommentarer är stängda.