marshmallowcuppis2

 

Då var det dags för lite foton och recept på gårdagens cupcakes. 😀

Den här gången lade jag inte ner så mycket tid på sockerpasta-dekorationer, dels för att jag inte hade tiden men också för att det inte var något sådant jag var ute efter den här gången. 😛
När Nicklas och Linda var här sist så berättade Nicklas fullkomligt lyrisk om en muffins som han hade ätit på något ställe utefter vägen, en riktig godismuffins, och då fick jag idén att försöka göra något liknande och överraska Nicklas med nu när dom kom hit igen. =)) Han beskrev dessa muffins som något i choklad med kletigt innehåll och med marsmallows i. Så jag gick på jakt i butikerna – och hittade det här!

 

marshmallowcuppis1

 

Jag trodde definitivt att jag skulle få stoppa ner färdiga marsmallowsbitar i mina cupcakes. Men då hade jag inte en aning om att man kunde köpa marsmallowssmet för bakning på burk! 😀 

Den är helt perfekt! Både luktar och smakar som äkta färsk marsmallows. Det enda man kanske borde veta är att den förstås är oerhört kletig och en smula svårhanterlig. Och i konsistensen nästan som kvicksilver..haha! Jag lämnade kvar en tesked i burken (det var ju såpass fast och teskeden var bara nån centimeter ner i fluffet..) och kunde inte för mitt liv begripa vad den tagit vägen sen och letade mig halvt fördärvad. Jag hittade den först när jag gav upp och tog en ny sked och stoppade i burken. Den hade sakta men säkert glidit ner i fluffet och det var nära att jag knappt fick upp den, så fast hölls den av det där kletet. *s*
Men med hjälp av två små skedar gick det jättefint att klicka ut den i cuppisarna. För det var alltså vad jag gjorde.  Och då kommer vi till receptet.

 

marshmallowcuppis4

 

Det var alltså lite mer pyssel med själva cupcakes’en den här gången, i stället för med dekorationerna, men det var riktigt roligt det också som omväxling. Jag började med att göra klart alla olika sorters smet – själva muffinssmeten, chokladkrämen och min créme cheese frosting – så att jag hade allting förberett. Så satte jag ugnen på 200 grader och placerade ut pappersformarna i en muffinsplåt så att dom ska hålla formen bättre. Sen var det dags för pysslet. 🙂

 

På bild nummer 1 så ser ni hur jag har hällt lite av cupcakes-smeten i botten på formen, och sedan klickat ut ca en hasselnötsstor klick med marsmallowssmet i varje form. Ta inte mer, för fluffet expanderar i värmen. Jag tog lite för mycket i vissa formar och det kröp upp ur muffinsen där det brändes. Meningen är ju att det ska stanna kvar inuti som fyllning.

*

På bild nummer 2 har jag klickat ut ca en valnötsstor klick med chokladkräm bredvid marsmallowsfluffet. Man kan gärna ta lite mindre där upptäckte jag, för även detta ville gärna krypa upp och rinna över.

*

Och till sist på bild nummer 3, så har jag täckt alltihopa med samma cupcakessmet som jag lade i botten av formen.

*

Efter ca 12-15 minuter i ugnen lät jag cupcakes’en svalna och så spritsade jag på en nutella créme cheese frosting och dekorerade enkelt med chokladströssel och mjuka tuttifruttikulor.

Det här blev verkligen riktigt maffiga godis-cupcakes och jag kommer definitivt att göra dem igen. 😀

 

Vill ni prova på att göra dem, så kommer recepten här:

 

marshmallowcuppis3

 

Chokladcupcakes

 

Du behöver:

 

150 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt

 

Gör så här:

 

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
Obs! Har du en vanlig ugn så ökar du bara på 20-25 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Se ovan för vidare beskrivning av godiscuppisarna.

4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

 

Chokladkräm till fyllning

 

Du behöver:

300 g mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
20 g smör
cacao

 

Gör så här:

 

1. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och smält den i ett vattenbad, i micron eller i en chokladsmältare.

2. Rör under tiden ner cacaon i grädden till en jämn smet. Fortsätt med den smälta chokladen.

3. När smeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.

 

Obs! Detta är en tryffelsmet så risken är att den stelnar om den står svalt. Men det går alltid att mjuka upp den igen, i kastrull eller micro.

 

Nutella Créme cheese frosting

 

Du behöver:

 

50 g Philadelpiaost

25 g smör

1 1/2 dl florsocker

1/2 tsk vaniljsocker

Nutella efter smak

 

Gör så här:

 

Blanda alla ingredienser till en jämn blank glasyr.
Använd gärna elvisp för att undvika klumpar av florsockret.
Tillsätt lite mer florsocker om glasyren skulle bli för lös.

 

Stort Lycka Till med era smarriga godis-Cupcakes! 😀

 

cutecolorsrecipeicon6

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Responses to “Smarriga godis-Cupcakes med massa choklad!”

 1. Catharina Says:

  Mums *dregel*
  Annat än vanliga, tråkiga muffins det 😉

  Underbart foto på dig & Loxy förresten!

 2. Bompestjej Says:

  Ojoj vilket jobb det var med dom!:P Och ojoj så goda de ser ut nu när de står i ugnen:) Ska bli spännande att smaka!
  Kram<33 Nu ska jag kolla vidare på Cupcakes’en=)

 3. Cherlindrea Says:

  Bompestjej: Men vad roligt! Har du provat att baka dom? 😀 Hur gick det? Måste in och se om du lagt upp några bilder! 😀
  Må så gott! Kramizar!

 4. moster Says:

  oj vad goda de såg ut! Jag gjorde halloncupcakes med chokladbitar och nutella frosting här om dagen. Bilder och recept finns i min blogg.

Posted by Cherlindrea
Dated: 1st maj 2009
Filled Under: Cupcakes, Foto