Allmänt Blommor & växter

Nya fröodlingar..

loxymorgon4

 

God morgon på er alla!

 

Jaha, då var vi här då. Det är lite småmolnigt ute, lite kyligare, lite blåsigare och inte riktigt den där ”sommar”-värmen som vi har haft de senaste dagarna. Men det hade man ju faktiskt räknat med redan från början. 😉 Det skulle ju varit ofattbart om sommaren börjat redan i april. Ofattbart men härligt. 😀 Nu behövs det dock regn ute i naturen, så det säger jag inget om. Bara solen och värmen kommer tillbaka efteråt, och här i Borås har den en förmåga att inte göra det. Börjar det väl regna så fortsätter det bara..och fortsätter, och fortsätter. Så man är en smula orolig varenda gång det blir uppehåll i vår- eller sommarvädret. *s*

 

Men som sagt – regn behövs – så det är bara att bita ihop och hoppas att det faktiskt kommer solsken efter regn, även i Borås. 😉

 

 

Det blev inte så mycket mer bloggande för mig igår. Jag var ganska ordentligt trött på eftermiddagen och kvällen och hade ingen större ork att göra nånting egentligen. Middagen igår blev enklast tänkbara – lite kol på grillen och en bricka med grillkorv, bröd, ketchup och senap. 😛 Men det var himla gott det också. =))

Natten har varit ganska okej, bortsett ifrån ca en timme mellan två och tre då det var omöjligt att sova, men den timmen slog jag ihjäl vid datorn och vid min senaste lilla fröodling. 😀 Det är nämligen dags att skola om de flesta av mina förkultiverade plantor nu, och eftersom det fortfarande fanns tid och jag hade massa frön kvar, så satte jag ett nytt gäng igår kväll. Och jag tyckte själv att jag kom på en helt strålande idé för mina odlingar. 😛

 

odling1

 

Håkan hjälpte mig att borra dräneringshål i mina förvaringsboxar som jag brukar ha tyger i under sängen. *s* Det blev två helt perfekta såbäddar, den ena för blommor och den andra för kryddor och grönsaker. Det blir en hel del omskolning här och massa separata krukor när plantorna väl har grott, men då ska dom ändå flytta ut i växthuset och kommer inte att ta så mycket plats. Än så länge är dom täckta med plastfolie med det kommer jag att ta bort så fort fröna har grott.

 

cutecolorsplant3a

 

Nu är det dags att börja fixa i ordning i köket här och påbörja dagens sysslor. Jag måste iväg och köpa jord och pelargonnäring idag, och förhoppningsvis hinner vi med en liten snabbtur hem till min syster också innan jag måste hem och förbereda för eftermiddagen, då det kommer några vänner hit.

 

Ha en jättefin dag alla och må så gott!

På återseende lite senare!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...