Allmänt Mat & Bak

Färdigbakat för idag.. :-)

midsommarbak3

 

Puuhhh! Nu är jag klar! 😀

Det har varit en lång dag med allt bakande, och jag fick ändå inte gjort allt jag hade tänkt mig – som vanligt.. *s* 

Men jag är ganska nöjd med dagen ändå. Det blev alltså en Silviakaka och en plåt med mockarutor. Sen blev det den där i ugnen då, och egentligen ska jag väl inte visa upp den här än eftersom det skulle vara en liten överraskning åt min syster i morgon när dom kommer. 😉 Men nu gör jag det ändå, hon kanske inte kikar in här idag. *s* Jag har gjort en Milkchocolate Cheese Cake – en cheesecake med mjölkchokladsmak som ska blir något spännande att smaka på i morgon. Den ser okej ut…hoppas bara den smakar okej också. 😛
Sen blev det en Sverigekaka igen, Håkans favorit. 🙂 Och så gjorde jag en plåt med Radiokakor. Min moster berättade när jag träffade henne sist, att mormor brukade göra dem förr och så ramlade jag över ett recept på dem av en slump härom dagen. Jag glömde att fota dem innan jag lade in dem i frysen, men det är en slags ischokladkexkaka typ. =))

 

midsommarbak4

 

Jag gjorde dock mina lite mindre, som små fyrkanter, och när vi provsmakade dem till kaffet i eftermiddags, Håkan och jag, så tyckte vi att det var ganska lagom storlek. Dom är ganska mastiga och man orkar inte äta hur mycket som helst av dem. Men goda var dom! 😀

 

Sist av allt gjorde jag Blondies – som misslyckades totalt! *skratt* För dem som inte hört namnet förut, så är Blondies en vit variant av Brownies, chokladkakor med vit choklad istället för mörk. Jag vet inte exakt vad som blev fel, men det var mycket som inte riktigt stämde. Först och främst hade jag bara två långpannor att välja mellan, varav den ena var för stor och den andra för liten. Jag valde den stora, vilket resulterade i en väldigt stor men väldigt platt kaka. *s* Sen glömde jag till råga på allt att höja värmen i ugnen till rätt grader efter kakan innan, så halva tiden gick den på för låg värme. Det slutade med att jag plockade ut den, nästan en halvtimme efter utsatt tid och ändå var den inte klar inuti. Men översta lagret på kakan var sjukt gott så jag ska prova den här igen nångång, men med lite bättre förutsättningar. 😛

 

cutecolorsrecipeline12

 

Men nu släpper jag köket för idag. Jag lyckades dessutom laga en tokgod middag med lax, färskpotatis och örtsås mitt i all bak-kaos, en riktig prestation bara det. Hehe! Men nu är jag riktigt trött och tänker inte ens snegla på en kaka mer ikväll.

Nu blir det ”The Matrix Reloaded” på 6:an och sen hoppas jag att jag får sova i natt så jag orkar med morgondagen. 🙂
Jag lovade er Dagens recept förut, och vi får se om jag orkar det under kvällen. Annars kommer det i morgon.

 

Ha en riktigt mysig kväll alla, och på återseende!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Ja jag hade ju kunnat dyka upp i morgon och lotsas bli grymt överraskad över dina bakverk, men jag är inget bra på sånt så jag måste bara skriva och säga att du är avslöjad och du har en mycket, mycket lycklig syster! 🙂

    Roligt att det skulle bli en överraskning för mig och jag är som eld och lågor nu! Jag fattar inte hur jag kan vara så såld på cheece cake, men eftersom din förra var det bästa jag har ätit så ser jag ännu mer fram emot imån när min favorit ”choklad” är inblandad i härligheten 😉

    Dessutom ser dom där sista kakorna väldigt inbjudande ut 😉 Jag säger det igen: Vilken tur att jag inte är inneboende hos dig med allt ditt gott, men en hel ledig sommar och med mycket systerbesök så lär det gå åt samma håll ändå, hehe ,)

    Vi ses i morgon. Pussar

Kommentarer är stängda.