Allmänt

En liten paus i bakandet… :-)

midsommarbak2

 

Hallå där ute i stugorna! 🙂

 

Vilket j***a väder det är, rent ut sagt! Nu har det varit uppehåll ett litet tag, men det blåser ju så kopiöst att det skallrar i rutorna här hemma! Jag håller på att bli tokig på dörrar och annat som står och slår överallt. Är det så himla dragit i den här lägenheten???

 

Nu har jag i allafall satt mig ner med en kopp kaffe för att ta mig en liten paus ifrån köket. Jag har hunnit med en Silviakaka och en plåt med mockarutor, men jag har mer på ”agendan” idag, så jag hinner inte sitta länge. En hel del tid har gått bort på såna där onödiga saker som man bara inte vill ska hända när man har mycket att göra. Å andra sidan, det är väl inget man vill ska hända nån gång egentligen. Jag hade nämligen precis hunnit diska upp en ordentlig disk här ifrån igår för att slippa ha det stående när jag håller på i vårat lilla kök. Så ska jag börja med sillinläggningen, och när jag sätter konservöppnaren i burken med inläggningssill så sprutar det en fullkomlig fontän med sillvätska från burken rakt upp i luften och stänker förstås ner hela disken som står i diskstället. *suck* Det var liksom inget annat att göra än att hiva ner allting i diskhon igen. All porslin och alla glas, alla bestick – rubbet – var nedstänkt och fick diskas om. Nästa gång jag gör det här så kommer jag öppna sillburken ute på balkongen eller nåt. *s*

 

midsommarmat1

 

Men jag fick i allafall klart sillen till slut, så nu står den i kylen och drar till sig till morgondagen. 😀 Hoppas den blir lika god som förra gången nu när jag gjorde dubbel sats. Lite lurigt det där ibland.

 

Nu ska jag diska upp efter första bakskörden och sätta igång med resten av recepten. Vi får väl se hur mycket jag hinner med av det jag har tänkt mig, jag är en otrolig tidsoptimist när det gäller sånt här. Jag tror alltid att jag ska hinna med mer än jag gör, och så slutar det med att jag står och bakar klockan elva-tolv på kvällen typ. 😉

 

midsommarbak1

 

Just nu står i allafall den här kakan i ugnen och borde vara klar om lite drygt en kvart. Det här ska bli otroligt spännande, för jag har ingen aning om hur den här blir. Men det är ett superspännande recept så jag hoppas det blir lika gott som det ser ut.

Jag återkommer med Dagens recept senare. Nu måste jag fortsätta här om jag ska bli klar innan midsommar. 😛

 

Ha en fortsatt fin dag alla, och må så gott!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. säger:

  tur att det inte var surströmming! Hoppas du får en härlig midsommar 🙂

 2. säger:

  du är en dröm till hustru, Håkan måste tacka gudarna att du finns hihi 🙂 vill du adoptera mig? jag är hungrig!

 3. Cherlindrea säger:

  Katti: Haha, ja då hade jag fått sanera hela köket! 😀 Önskar dig en jättefin midsommar också! 🙂

 4. Cherlindrea säger:

  Danielle: Vad gullig du är!:-D Håkan är väl inte alltid helt överlycklig eftersom han försöker att hålla vikten…. *Skratt* Du får komma hit och ta en fika nån gång om du har vägarna förbi våra trakter, så ska jag ladda upp ordentligt. 😉

  Kramizar!

Kommentarer är stängda.