maritas-strutar5

 

Jag tänkte att jag skulle köra en liten favorit i repris nu när det börjar bli dags för julpyssel. =))

Förra året fick jag ett mail av min moster Marita med foton på hennes underbart fina strutar som hon hade gjort. Jag blev såå sugen på att göra egna, men förra julen blev det inga. Däremot gjorde jag några till påsk, men i år ska det bli några julstrutar här hemma. 😀

 

maritas-strutar1

 

Marita har använt sig av allt ifrån tyg till notpapper och dekorerat med band och bokmärken. Precis som jag skrev förra året, så är ju första tanken att fylla strutarna med godis. Men det finns så mycket annat man kan göra med dem, och de är ju vackra även tomma när man hänger upp dem.

 

maritas-strutar3

 

Annars kan man ju fylla dem med till exempel små kvistar av gran- eller tallris som min moster har gjort här. Då får man även in den underbara doften. 😀

Jag har tidigare lagt upp en steg-för-steg anvisning om hur man gör strutar, men om du missade den så hittar du den här igen. När jag gjorde beskrivningen så var det ju påskstrutar jag knåpade ihop, men det har ju ingen betydelse. Plocka fram dina julpapper, snören, band, gamla klistermärken och annat som kan komma till användning och släpp lös din fantasi. 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Min mosters vackra strutar!”

  1. HUSnrNIO Says:

    Så fina strutar. Härligt med handgjorda ting. Ha en trevlig kväll.

  2. Elin Says:

    Jättefina!! =)

    Må gott

Posted by Cherlindrea
Dated: 6th december 2009
Filled Under: Pyssel & handarbete