pannacotta11

 

God kväll på er!

 

Jag kan inte påstå att jag är jordens piggaste ikväll precis, men jag är nog lite bättre än igår i allafall. Jag har försökt att få lite sömn sedan ungefär halv två idag, men trots öronproppar så har oväsendet nedifrån slagit igenom och hållt mig vaken. Och  när jag äntligen lyckades slumra ifrån det en stund, då drömmer jag om grannen i stället! Eller rättare sagt, att flera andra grannar dök upp här för att diskutera problemet. Herregud, säger jag bara! *skratt*

Hur som helst så är jag inte speciellt utvilad så jag lär väl slockna på soffan ikväll igen. Tur att Håkan är på jobbet så han slipper sitta och glo på sovande mig en kväll till. Hehe! 😛

 

I allafall så tänkte jag ge er ett riktigt hett tips om ni inte har upptäckt det själva ännu. 😀

Jag fick ju en Smartson-kampanj för ett tag sedan, där jag skulle testa Arla’s nya smaksatta grädde i jordgubb och choklad, jag skrev om dem här då. I går gjorde jag Panna cotta till efterrätt, med just sådan här smaksatt vispgrädde. Båda sorterna faktiskt. I botten på glaset gjorde jag jordgubbspannacotta och lade sedan några jordgubbar uppepå. Sedan gjorde jag ett lager med chokladpannacotta, även den gjord på smaksatt vispgrädde. Och när allt stelnat i kylen en stund så lade jag på ett lager med hallon och blåbär och rev sedan vit choklad över allting.

Pannacotta är ju en väldigt enkel efterrätt att göra, kanske ännu mer om man använder gelésocker som jag gör. Bara att koka ihop grädde och socker och låta stelna. Och nu, med de här smaksatta gräddsorterna så behöver man inte ens tillsätta någon smak själv. Det är dessutom en väldigt god jordgubbs- och chokladsmak, så personligen tycker jag riktigt mycket om dem.

Något att testa efter söndagsmiddagen nån dag kanske? 🙂

 

Nu ska jag dricka en kopp te och se om min hals mår lite bättre av det.

Ha det så gott alla, och på återseende!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to “Tips! Pannacotta på smaksatt grädde!”

  1. Mickan Says:

    Gott nytt år! 😀

    Åh, det såg gott ut. 🙂 Jag har hämtat ut båda gräddsorterna, men har inte testat dem än. Ska ta och göra det snart…

    Kramar

Posted by Cherlindrea
Dated: 1st januari 2011
Filled Under: Allmänt, Desserter, Mat & Bak