risalamalta1

 

Kanske inte världens nyttigaste lunch – men säkert en av de godaste. 😛

Jag kunde inte låta bli att sno ihop en skål med Ris á la Malta när jag kom hem ifrån affären idag. 😀 Det går ju så himla fort med färdig risgrynsgröt och trots att Håkan skäller och klagar över alla kaloribomber jag tillagar, så ser han ganska nöjd ut när han äter dem ändå. *s*

Lade jag upp något recept på det här i julas förresten? Jag minns faktiskt inte om jag gjorde det, men i skulle det vara så, så är det helt klart värt att läggas upp igen. =)) Det här är verkligen jordens godaste Ris á la Malta-recept! 😀

 

Ris á la Malta

 

Du behöver:

 

2 dl risgrynsgröt färdigköpt eller egengjord)

2 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl vispgrädde

1 st apelsin

 

Gör så här:

 

Blanda risgrynsgröt, florsocker och vaniljsocker noga. Vispa grädden ganska hårt och rör ner den i gröten. Skala och skär apelsinen i mindre bitar och blanda ner.

 

Själv brukar jag hoppa över apelsinen, jag tycker det är godare utan. 🙂

En klick sylt är grymt gott till också, men den här Ris á la Maltan är så himla god att man faktiskt inte behöver nåt till, varken apelsin eller sylt, tycker jag. 😀

 

Nu ska jag ta en snabbvila på soffan innan grannen kommer hem. Måste passa på när det är tyst i huset.

Ha en fortsatt fin dag alla!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to “Dagens recept – Ris á la Malta”

  1. Mickan Says:

    Vet du vad? Idag när jag gjorde ris stod jag och drömde om ris a la malta. Det är ju så gott. Synd det inte går att göra med matris, jag fick en del över… Jag får la gå och köpa ingredienser till det helt enkelt.
    Kramar

Posted by Cherlindrea
Dated: 3rd januari 2011
Filled Under: Desserter, Mat & Bak