baileyscupcakes1

***

Hej i söndagskvällen alla! 🙂

Det blev lite bättre för mig fram emot eftermiddagen. Migränen är förhoppningsvis över för den här gången. Efter en skön och avslappnad förmiddag kilade vi upp till mamsen och mötte upp köparen till vår gamla soffa, så nu har mamma fått tillbaka sitt förråd och vår nya soffa har betalat sig. 🙂

När vi kom hem igen så var jag ju bara tvungen att prova min nya cupcakesmaker. 😀 Det var en otroligt smidig liten apparat, men egentligen gör den nog inte så mycket mer än att utesluta ugnen. Och det är ju bra i och för sig, det sparar ju en hel del ström. 🙂 Men jag tyckte muffinsen blev riktigt bra, även om mina idag inte höjde sig så mycket. Jag använde mig inte av något av recepten som följde med maskinen, utan ett ”riktigt” cupcakesrecept som funkar lika bra i ugnen. Och det tänkte jag att jag skulle dela med mig av idag. 🙂 Här kommer en riktig höjdare;

Choklad & Baileys Cupcakes

Du behöver:

100 g ljus choklad, hackad

125 g smör, tärnat

2 1/2 dl strösocker

1 1/2 dl Baileys

2 msk whisky

1 ägg

1 nypa salt

2 3/4 dl mjöl

3 msk kakao

1/2 tsk bakpulver

Baileysglasyr

125 g smör, tärnat och rumsvarmt

8 1/4 dl florsocker

3 msk Baileys

1 msk mjölk

Använd muffinsmaker eller värm ugnen till 175 grader.

Blanda chokladen, smöret, sockret, Baileyslikören och whiskeyn i en skål över ett vattenbad. Rör om tills allting har smält ordentligt, blandningen ska vara slät och blank. Ta bort skålen från värmen och låt chokladblandningen svalna i 10 minuter.

Vispa ner ägget och saltet i chokladblandningen med elvisp. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten, vispa tills allt är blandat.

Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, ca 2/3 i varje form, och grädda dem i 20-25 minuter, tills de har rest sig ordentligt och inte längre är kladdiga inuti. (Prova med en tandpetare.) Ställ kakorna att svalna på ett galler.

Baileysglasyr

Gör baileysglasyren medans kakorna svalnar.

Vispa smöret riktigt mjukt och slätt med elvisp. Sikta ner hälften av florsockret och vispa tills allt är inarbetat. Tillsätt resten av florsockret och vispa på låg hastighet. Tillsätt Baileys och mjölk i omgångar  Vispa sedan kraftigt i 3-5 minuter. Tillsätt lite mer mjölk om blandningen blir för fast. Bred eller spritsa glasyren över de avsvalnade kakorna. Dekorera med strössel, ätbart glitter eller sockerpastafigurer.

Lycka till! 😀

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 16th september 2012
Filled Under: Cupcakes, Mat & Bak